7.2 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
GazdaságHitelkampányMAGYARORSZÁG

Mitől kedvező egy hitel? (X)

Bármikor előfordulhat, hogy saját tőkénket banki kölcsönnel kell kiegészítenünk. Például szükségünk van egy új műszaki cikkre, autóra, vagy éppen lakásvásárlás előtt állunk. Ennek leggyorsabb és legegyszerűbb módja manapság az online hitel, de ezen belül is számos felhasználási terület, feltétel és ajánlat különböztethető meg. Az alábbiakban ezeket boncolgatjuk.

Ezek a leggyakoribb hitelek

Áruhitel
Az áruhitelek általában kisebb összegűek, határozott időre szólnak és fix törlesztőrészlettel igényelhetőek, kizárólag az adott termék megvásárlására. Segítségükkel olyan drágább műszaki cikkeket is megengedhetünk magunknak, amikre egy összegben nem lenne pénzünk. Mivel többnyire a jövedelem és munkaviszony igazolása elegendő az igényléshez, így ez az online hitelek egyik leggyakoribb formája.

Lakáshitel
Kizárólag lakásvásárlás céljára igényelhető. Összege, a hitelfelvétel feltételei, futamideje és törlesztőrészlete számos tényezőtől függ. Emiatt általában jelentős személyes ügyintézést is igényel. Szükség van ugyanis a megvásárolni kívánt ingatlan értékbecslésére is, ami alapján meghatározható a hitel összege.

Személyi kölcsön
Az áruhitelhez hasonlóan könnyen igényelhető online is a munkaviszony és jövedelem igazolásával. Nagy különbség a kettő között, hogy a személyi kölcsön szabadon felhasználható, feltételei azonban általában kevésbé kedvezőek.

Mitől kedvező egy hitel?

Alacsony a THM: a kamat mellett a teljes hiteldíj mutatót is érdemes figyelni. Minél alacsonyabb, annál kevesebbet fizetünk rá végül a felvett hitel összegére.

Kényelmes a futamidő: akár hagyományos, akár online hitelt választunk, a futamidő hossza az egyik legfontosabb tényező. Minél tovább tartozunk a banknak, végül annál magasabb összeget kell visszafizetnünk. Azonban túl rövid futamidőt sem szabad választani, ha végül nem tudjuk kifizetni a törlesztőrészleteket.

Nincsenek buktató apróbetűs részek: mindig olvassuk át alaposan a hitelszerződést, és bátran kérdezzünk rá a nehezen érthető bekezdésekre!

Miket gondolj át alaposan hitelfelvétel előtt?
–        Mekkora összegre lesz szükséged?

–        Mekkora törlesztőrészletet tudsz havonta kifizetni anélkül, hogy lemondásokkal járna?

–        Megnéztél minden ajánlatot? Az online hitel kalkulátorok ebben segíthetnek.

–        Ha gyors segítségre van szükséged, érdemes online hitelt választani.

Hitelfelvétel előtt mindenképp mérlegeld a lehetőségeidet. Előfordulhat, hogy jóval kedvezőbb ajánlatra találhatsz egy kis keresgélést követően, mintha bemennél az első bankfiókba.

The post Mitől kedvező egy hitel? (X) first appeared on 24.hu.

Related posts

Emberi szemgolyó találta mellbe az afrikai vezetőt

MOCOHU

Exatlon: Szabó Franciska sírva ordított a társaival, majd ököllel ment az ajtónak

MOCOHU

Fényűző álomotthont épített magának Mila Kunis és Ashton Kutcher

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This