19.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
f1Forma-1lewis hamiltonMAGYARORSZÁGorosz nagydíjsajtóvisszhangSport

„Esőisten oly gyakran segítette a 14 év és 108 nap során Hamiltont”

A briteknél a Daily Mail azt írta, Hamilton stílusosan esőben szerezte meg 100. futamgyőzelmét.

Esőisten oly gyakran segítette a 14 év és 108 nap során, amely az első és a 100. sikere között eltelt.

Kapcsolódó
Lewis Hamilton megszerezte századik futamgyőzelmét, de Max Verstappen az Orosz Nagydíj igazi győztese

A nagy dráma a futam végére maradt, amikor leszakadt az eső.

A Sun úgy vélte szívszorító nap volt ez Lando Norris számára, míg a Guardian Michael Schumacherhez mérte, nem véletlenül.

„Csak hogy megfelelően megvilágítsuk Hamilton rekordját: a 91 futamgyőzelmet szerzett Michael Schumachert már lehagyta, utánuk Sebastian Vettel következik 53-mal. Hamilton 2007-es első, kanadai sikere óta minden szezonban nyert legalább egy versenyt. Idén a nyolcadik világbajnoki címére tör, s ezzel ebben a tekintetben is lehagyná Schumachert.”

Az olaszoknál a La Gazzetta dello Sport varázslónak titulálta Hamiltont, a Corriere dello Sport azt emelte ki, hogy ő az első pilóta, aki 100 futamgyőzelemmel elérte ezt a mérföldkövet.

„Hamilton történelmi márka a Forma-1-ben. Max Verstappen, a trónkövetelő az utolsó helyről rajtolva második lett, de vért kell majd izzadnia, ha meg akarja szerezni a koronát” – írta a spanyol Marca.

Kapcsolódó
Lando Norris magára vállalta az elúszó futamgyőzelem miatti felelősséget

Az utolsó körökben nehéz döntést kellett hoznia a McLarennek.

Az AS saját versenyzőjére koncentrált: „A rajtnál előzött, vezette a versenyt, majd egy lefelé tartó spirálba került, s félő volt, hogy nem ér el kiemelkedő eredményt. De Carlos Sainz Jr. soha nem adja fel, nem dobja be a törölközőt. Elkezdett esni, a Ferrari pedig készen állt, így Sainz végül dobogóra állhatott. Csak Lewis Hamilton, Oroszország lordja és a hihetetlen felzárkózást bemutató Max Verstappen végzett előtte.”

„Lewis Hamilton Oroszországban megszerezte 100. F1-es futamgyőzelmét és ismét kontrollálja a világbajnokságot” – nyugtázta a tényt a francia L’Équipe.

Az osztrák Kronen Zeitung szerint „Lewis Hamilton az esődráma végén megszerezte 100. győzelmét Szocsiban, és a jubileumi sikerrel ismét átvette a vezetést az összetett pontversenyben. Az élen haladó McLarenes pilótával, Lando Norrisszal ellentétben a negyedik helyről rajtoló világbajnok átmeneti esőgumira váltott röviddel a verseny vége előtt, s ezzel biztosította sikerét. Norris csak hetedik lett. A 20., utolsó helyről indult Max Verstappen – köszönhetően az időjárásnak is – másodikként zárt.”

A svájci Blick lelkendezett:

Ez az ember egy élő legenda! Lewis Hamilton Szocsiban 100. győzelmét aratta – és milyen rendkívüli módon –, s ezzel ismét vezeti a pontversenyt.

The post „Esőisten oly gyakran segítette a 14 év és 108 nap során Hamiltont” first appeared on 24.hu.

Related posts

Félrelépés vetett véget a fiatal házasok első táncának: kiment a menyasszony térde

MO.CO.HU

Északon napsütés, délen eső várható

MO.CO.HU

Merkely Béla: A második hullámban a lakosság húsz százaléka is megfertőződhetett

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This