37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld csarnok jégkorong MAGYARORSZÁG székesfehérvár

32 milliárd forintból épül új sportcsarnok Székesfehérváron

Magyarország Kormánya döntött: biztosítja a szükséges forrást, ezzel indulhat a Multicsarnok építése! – írja Facebook-oldalán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere.

Azt is írja a városvezető, hogy a leendő csarnok nem csupán a város hokicsapatának jelent majd új otthont, hanem végre méltó rendezvényközpont, közösségi centrum is lesz Fehérváron! Kiemelendő, hogy a csarnokkal együtt jelentős útépítési beruházás indul, az ipari parkot a Budai úttal összekötve, P+R parkolót kialakítva.

A beruházás 32 milliárd alapösszeggel, az opciós tételekkel és 8 százalékos tartalékkerettel együtt nettó 35 milliárd forintból valósul meg az úthálózattal, közműkapcsolatokkal együtt. A multicsarnok építését teljes egészében az állam finanszírozza, a városnak ez egy fillérjébe sem kerül. Ilyen fejlesztést saját erőből az önkormányzat nem tudna megvalósítani – mondta Fehérvár polgármestere.

Cser-Palkovics egyenesen közösségi centrumnak nevezte a leendő létesítményt (képünkön a látványterv), hozzátéve, a csarnokkal együtt jelentős útépítési beruházás indul, az ipari parkot a Budai úttal összekötve, P+R parkolót kialakítva.

The post 32 milliárd forintból épül új sportcsarnok Székesfehérváron first appeared on 24.hu.

Related posts

„Méltatlan és megalázó, hogy komfort nélküli lakásban élnek pedagógusok”

MO.CO.HU

Hirtelen levette a kormány a napirendről a balatonvilágosi társasházszörny-fejlesztést

MO.CO.HU

Járóképessé tettek gerincvelősérülés miatt lebénult egereket

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status