8.3 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldcsarnokjégkorongMAGYARORSZÁGszékesfehérvár

32 milliárd forintból épül új sportcsarnok Székesfehérváron

Magyarország Kormánya döntött: biztosítja a szükséges forrást, ezzel indulhat a Multicsarnok építése! – írja Facebook-oldalán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere.

Azt is írja a városvezető, hogy a leendő csarnok nem csupán a város hokicsapatának jelent majd új otthont, hanem végre méltó rendezvényközpont, közösségi centrum is lesz Fehérváron! Kiemelendő, hogy a csarnokkal együtt jelentős útépítési beruházás indul, az ipari parkot a Budai úttal összekötve, P+R parkolót kialakítva.

A beruházás 32 milliárd alapösszeggel, az opciós tételekkel és 8 százalékos tartalékkerettel együtt nettó 35 milliárd forintból valósul meg az úthálózattal, közműkapcsolatokkal együtt. A multicsarnok építését teljes egészében az állam finanszírozza, a városnak ez egy fillérjébe sem kerül. Ilyen fejlesztést saját erőből az önkormányzat nem tudna megvalósítani – mondta Fehérvár polgármestere.

Cser-Palkovics egyenesen közösségi centrumnak nevezte a leendő létesítményt (képünkön a látványterv), hozzátéve, a csarnokkal együtt jelentős útépítési beruházás indul, az ipari parkot a Budai úttal összekötve, P+R parkolót kialakítva.

The post 32 milliárd forintból épül új sportcsarnok Székesfehérváron first appeared on 24.hu.

Related posts

Népességmozgás: ezek a legvonzóbb lakóhelyek Magyarországon

MO.CO.HU

George Russell a második szabadedzést is behúzta

MO.CO.HU

Az OSC-nek sikerült, az Egernek nem

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This