37.5 C
Budapest
May 21, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
határátlépés MAGYARORSZÁG mexikó Nagyvilág usa

Apró katonai konfliktus volt Amerika és Mexikó között, miután néhány katona átsétált az Egyesült Államokba

Tizennégy mexikói katonát őrizetbe vettek szombaton kora reggel néhány órára az amerikai határőrök, miután a mexikói Ciudad Juárezből a texasi El Pasóba érkeztek – közölte az amerikai vám- és határvédelem.

A tájékoztatás szerint az amerikai határvédelem tisztviselői, akik az El Pasóban lévő nemzetközi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, két mexikói katonai járművet észleltek, amelyek átlépték a határt, és beléptek az Egyesült Államok területére.

A mexikói katonák azt mondták, nem vették észre, hogy az Egyesült Államok területére érkeztek. A hatóságok felvették a kapcsolatot a mexikói katonai vezetéssel, amelynek képviselői nem sokkal később megérkeztek a helyszínre.

Az egyik mexikói katonánál, kisebb mennyiségű, személyes használatra szánt marihuánát találtak. Őt ezért később felelősségre vonják.

Az incidens miatt a határátkelőt mintegy két órára lezárták – számolt be az eseményről egy szemtanú, aki kérte nevének mellőzését. A nyilatkozó azt is mondta, az amerikai határőrök rendkívül erélyesen szólították fel a mexikói katonákat arra, hogy azonnal tegyék fel a kezüket, és dobják el a fegyvereiket. Átkutatták a mexikói katonai járműveket, majd elkísérték a katonákat, akik a szemtanú és a történtekről készült fotók szerint meg voltak bilincselve.

Öt órával később mind a 14 katona, felszerelésével és járműveikkel együtt visszatérhetett Mexikóba – derült ki a hatósági közleményből.

(MTI)

The post Apró katonai konfliktus volt Amerika és Mexikó között, miután néhány katona átsétált az Egyesült Államokba first appeared on 24.hu.

Related posts

Az AstraZeneca szerint semmi nem utal arra, hogy a vakcinájuk növelné a vérrögképződés kockázatát

MO.CO.HU

Meghalt Portugália volt köztársasági elnöke

MO.CO.HU

Csak óvatosan az influenszerkedéssel, lehet, hogy épp egy politikai gyilkosságba szerveznek be

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status