37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
emmanuel macron franciaország MAGYARORSZÁG Nagyvilág vakcina

Franciaország 120 millió adag oltást adományoz a szegény országoknak

Franciaország megduplázza a szegény országoknak adott oltóanyagadagok számát, a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – ígérte a francia elnök szombaton.

Emmanuel Macron erről a Global Citizen nevű jótékonysági szervezet párizsi koncertjén sugárzott videoklipben beszélt.

Igazságtalanság az, hogy más kontinenseken nyilvánvalóan le vannak maradva a védőoltások beadásával

– mondta a politikus, aki nem tagadta a maga és mások felelősségét a kialakult helyzetért. Hozzátette, hogy „Afrikában a lakosság alig 3 százaléka van beoltva – gyorsabban és erősebben kell haladnunk”.

Elmondta, Franciaország elkötelezte magát amellett, hogy megduplázza a védőoltás adagok számát. A korábban felajánlott 60 millióról 120 millió adagra fogja emelni az adományozott vakcinák mennyiségét. Többet szállítanak, mint amennyit eddig az országban előállítottak.

Az Egyesült Államok szerdán bejelentette, hogy megduplázza a Covid-19 vakcina adományait, így a szegény országoknak felajánlott adagok száma meghaladja az 1,1 milliárdot. Közben Joe Biden elnök világossá tette, hogy a világjárványra adott globális válaszlépések élére kíván állni.

Szükségünk van arra, hogy más magas jövedelmű országok is betartsák ambiciózus ígéreteiket

– tette hozzá az amerikai elnök. Az Európai Unió, amellyel az Egyesült Államok szorosan együtt kíván működni, több mint 500 millió adagot fog szétosztani a világban.

Hszi Csin-ping kínai elnök kedden az ENSZ-hez intézett videoüzenetében kijelentette, hogy “a vakcinák igazságos és méltányos elosztásának biztosítása világszerte sürgető prioritás.

Kína az év végéig összesen kétmilliárd adag oltóanyagot kíván biztosítani a világ számára – mondta, megismételve a pekingi hatóságok által már közölt számot, nem részletezve, hogy ebből mekkora az értékesített, és mekkora az adományozott vakcina mértéke.

(MTI)

The post Franciaország 120 millió adag oltást adományoz a szegény országoknak first appeared on 24.hu.

Related posts

A klímaváltozás okozta a virágzó ókori települések bukását

MO.CO.HU

Kovács Kokó István: Nem azért leszek főtitkár, hogy a magyarok javára csaljanak a bírók

MO.CO.HU

„Szellem” hozta a frászt a Google Térkép felhasználóira

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status