10.5 C
Budapest
April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belfölddkellenzéki előválasztáselőválasztáselőválasztás 2021karácsony gergelyMAGYARORSZÁGtóth csaba

Ha Karácsony hivatalosan kiáll Tóth Csaba mögül, akkor a DK is

Karácsony Gergely a második ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitán jelentette be, hogy mégsem támogatja Tóth Csabát Zuglóban.

Kapcsolódó
A miniszterelnök-jelölti vita 12 percbe sűrítve

Pénteken este az RTL Klubon vitáztak az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei. Mi most vágott verzióban mutatjuk meg, mik voltak a legfontosabb mozzanatok.

A DK szombati közleményében úgy fogalmaz, a párt tavasszal írásbeli szerződést kötött Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjával egy sor szocialista-párbeszédes politikus előválasztási támogatásáról. Hiller István, vagy Szabó Tímea mellett Tóth Csaba zuglói jelölt támogatása is a szerződés része volt az MSZP-Párbeszéd kérésének megfelelően.

Mint írják,

a DK szavatartó politikai közösség és megbízható szövetséges, egyoldalúan szerződést nem szokásunk felmondani. Amennyiben Karácsony Gergely hivatalosan tájékoztatja a DK-t arról, hogy Tóth Csabát már nem tekinti a saját jelöltjének és a továbbiakban már nem kéri a DK-tól Tóth Csaba támogatását, a DK természetesen azonnal eleget tesz ennek a kérésnek. Mert a megkötött szerződés szerint ez a normális eljárás.

Közölték, Tóth Csaba eredetileg is Karácsony Gergely és az MSZP jelöltje volt Zuglóban, nem a DK-é. Ha ez a jelölés megszűnik, akkor az a a DK részéről automatikusan maga után vonja Tóth Csaba külső támogatásának megszüntetését is.

Kapcsolódó
Hadházy reagált arra, hogy Karácsony kihátrált Tóth Csaba mögül

„Közelebb kerültünk közös célunkhoz.”

The post Ha Karácsony hivatalosan kiáll Tóth Csaba mögül, akkor a DK is first appeared on 24.hu.

Related posts

Mi lesz a várólistákkal?

MOCOHU

Ez a király megette az ellenségeit

MOCOHU

A koronavírus brit mutációja miatt egy teljes berlini kórház karantén alá került

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This