37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld MAGYARORSZÁG mkkp mosonmagyaróvár pad

A Kétfarkú színesre festett egy padot, átfestették, mert „nem ülne rá senki, itt nincsenek buzik”

Történet a padról, ami túl színes volt címmel osztott meg az MKKP mosonmagyaróvári szervezete egy posztot arról, hogy színesre festettek egy padot, amiért beléjük kötöttek.

Szombat délután kutyapártos tettestársakkal a móvári vasútállomáson évek óta lepukkantan álló padot újítottunk fel. A pad közterületen állt, joggal gondoltuk, hogy az önkormányzat nem foglalkozik vele.

 

Közepesen leharcolt állapotban volt. A festés lekopva, a lécek mozogtak, a dűbeleknél szálkák álltak ki. Az öntöttvas lábakat megkezdte a rozsda. Simára csiszoltuk a fa részeket, a csavarokat megpróbáltuk meghúzni, a rozsdát lekapartuk. A lábakat kékre fújta a festő kolléga, a léceket eklektikusan 4 színűre festettük. Jól éreztük magunkat, azt gondoltuk hasznos dolgot csináltunk…

 

Miután végeztünk, megjelent egy helyi vállalkozó. Közölte, hogy ezt a padot ő állította ide réges- rég, azonnal fessük le barnára, mert »mi itt nem szeretjük a színeset« . Mondtam, hogy sajnálom, nem tudtam, hogy magántulajdon- mivel közterületen áll- de ha már így alakult, nem jobb így felújítva? Azt mondta nem maradhat így, »nem ülne rá senki, itt nincsenek buzik.«

 

A röhögést, és a dühöt elnyomva próbáltuk egy passzivista lánnyal meggyőzni, hogy EZ a szín nem AZ a szín, de hiába.

 

Abban egyeztünk meg, hogy hétfőn visszatérünk a dologra.

 

Átgondoljuk nyugodtan, ha végképp nem maradhat így, segítek az elszállításban, átfestésben, ha más nem stencilekkel fújunk rá vicces állatokat. Harmadnap hívtam a vállalkozót, de kiderült hogy a padot átfestették már.

 

Barnára. Még szerencse, hogy a barnáról nem jutottak eszébe a négerek vagy valami még durvább.

– írják a posztban.

The post A Kétfarkú színesre festett egy padot, átfestették, mert „nem ülne rá senki, itt nincsenek buzik” first appeared on 24.hu.

Related posts

Napközben 24 fok lehet, estefelé több helyen az eső is elered

MO.CO.HU

A glasgow-i klímaegyezménnyel bebizonyosodott, hogy a politika nélkülünk nem váltja meg a világot

MO.CO.HU

Tizenegy év börtönt kapott a román aszfaltkirály

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status