5.8 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
allianzGazdaságMAGYARORSZÁGnyugdíjnyugdíjpénztár

Tücsök akarsz lenni, vagy hangya? Ezért érdemes minél előbb belépni egy nyugdíjpénztárba! (x)

Valószínűleg elég kevés óvodásnak vagy kisiskolásnak jut eszébe a nyugdíj-előtakarékosság, amikor először hallja La Fontaine A tücsök és a hangya című tanmeséjét, pedig remekül megtanít arra, hogy a nyár után bizony tél jön, és ha nem készülünk fel előre, akkor az élelemmel teli kamra helyett csak éhkopp jut.

Huszonéves korára aztán a legtöbbünk elfeledkezik erről a tanmeséről, pedig pont ilyen fiatalon kellene még időben elkezdeni a nyugdíjas évekre felkészülni. Rövid az élet, ami még távolinak tűnik az hamar elérhető közelségbe kerül. Számos tanulmány és elemzés mutatta ki azt, hogy minél fiatalabb korban kezdi el valaki az öngondoskodást, annál nagyobb eséllyel tud jelentős nyugdíj-kiegészítést felhalmozni, mire „beköszönt a tél”.

A jelek szerint ugyanakkor az elmúlt 3-4 évben többen felismerték azt, hogy nem tücsöknek, hanem hangyának kell lenni, így az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárnál a pénztártagok befizetéseinek nagysága évről évre növekedett, 2020-ban például már meghaladta a havi 12 ezer forintot.

Annak sem kell aggódnia, akinek csak havonta kisebb összeg befizetésére nyílik lehetősége, hiszen egy, a munkaerőpiacra éppen bekerülő, vagy családalapítást tervező fiatal felnőtt lehetőségei korlátozottabbak, azonban már havi 5 ezer forint összegű megtakarítás is segíthet egy nagyobb tartalék felhalmozására, amennyiben időben elkezdik az öngondoskodást.

Ha még mindig szükséged van egy kis kedvcsinálóra, akkor érdemes tudnod, hogy amennyiben 20 és 30 év közötti fiatal vagy, és idén belépsz – vagy átlépsz – az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárba, akkor egyszerre lehetsz egész nyáron muzsikáló tücsök, és a télire szorgosan gyűjtögető hangya! Részt vehetsz ugyanis egy nyereményjátékon, ahol egy 250 ezer forint értékű műszaki cikkek vásárlására fordítható ajándékutalványt nyerhetsz, így egyszerre kapcsolódhatsz ki és gyarapíthatod a pénzedet.


Tücsök akarsz lenni, vagy hangya? Ezért érdemes minél előbb belépni egy nyugdíjpénztárba! (x) 1

The post Tücsök akarsz lenni, vagy hangya? Ezért érdemes minél előbb belépni egy nyugdíjpénztárba! (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Nem akarja megnehezíteni saját dolgát a női kéziválogatott

MOCOHU

A gyóntatófülkében aludt a falu lelkésze, amikor holttesthez riasztották a folyópartra

MOCOHU

Összeütközött két villamos a Boráros térnél, többen megsérültek

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This