37.5 C
Budapest
May 26, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavírus MAGYARORSZÁG Nagyvilág németország radikalizálódás vírustagadók

A vírustagadók radikalizálódására figyelmeztetnek Németországban, miután lelőttek egy 20 éves benzinkutast

Egyre erőszakosabban lépnek fel és még tovább radikalizálódhatnak az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) létének tagadói Németországban a rendőrség és az alkotményvédelem szerint, írta a Berliner Morgenpost című lap szerdán egy gyilkossági üggyel kapcsolatban.

Egy 49 éves férfi a Rajna-vidék-Pfalz tartományi Idar-Obersteinben szombat este egy benzinkúton lelőtte a töltőállomás 20 éves pénztárosát, amiért felhívta a figyelmét arra, hogy maszkot kell viselni. Letartóztatása után azt mondta a rendőröknek, hogy ellenzi a koronavírus-járvány miatti intézkedéseket, amelyek nagyon megviselik, és ezt kifejezésre akarta juttatni.

Az MTI tudósítása szerint a férfinak korábban nem volt rendőrségi ügye. Egyelőre nem tudni, hogy honnan szerezte a fegyvert. Az viszont a benzinkút kameráinak felvételei alapján tudható, hogy a pénztárossal történt első szóváltás után távozott, majd másfél óra múlva visszatért, szabályosan felhelyezett az arcára egy egészségügyi maszkot, beállt a kassza előtti sorba, és amikor sorra került, lerántotta a maszkot és fejbe lőtte a fiatalembert, aki a helyszínen meghalt.

Ennyire súlyos bűncselekmény még nem történt a koronavírus-járvánnyal összefüggésben Németországban, de tavaly óta érezhető a járvány megfékezését szolgáló intézkedéseket elutasító emberek radikalizálódása

– mondta a Berliner Morgenpostnak Jörg Radek, a rendvédelmi szervek legnagyobb munkavállalói érdekképviselete, a Rendőrségi Szakszervezet (GdP) elnöke.

Főleg a korlátozásokat bíráló és a vírus létét vagy veszélyességét megkérdőjelező körök egyesülése, azaz a magukat másként gondolkodóknak nevezők (Querdenker) mozgalmának tüntetésein fordul elő erőszak. Ezeken a megmozdulásokon egyre több támadás éri a rendőröket és az újságírókat, mondta Jörg Radek.

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) egy kimutatása szerint tavaly 3559 politikai indíttatású bűncselekményt regisztráltak a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. Idei összefoglaló adatok még nem kerültek nyilvánosságra, de az biztos, hogy a rendőrség mellett a belső elhárítás, a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) is az erőszak elharapódzásától tart. Ezt jelzi a BfV elnöke, Thomas Haldenwang egy szeptember elején tett nyilatkozata, miszerint a hatóságok „az erőszak felfelé tartó spiráljával” szembesülnek a vírustagadók körében.

Ha a gyűlölködés és az uszítás még inkább felerősíti ezt a folyamatot, nem zárnám ki, hogy az erőszak halálos kimenetelű is lehet

– mondta a nemzetbiztonsági szolgálat vezetője, akinek jóslata alig néhány hét alatt beigazolódott.

The post A vírustagadók radikalizálódására figyelmeztetnek Németországban, miután lelőttek egy 20 éves benzinkutast first appeared on 24.hu.

Related posts

Horvátországban nőtt a fertőzöttek száma

MO.CO.HU

Beszédképtelenné teszi az embert az amerikai haditengerészet új fegyvere

MO.CO.HU

Salma Hayek bikinis fotóval köszönti magát 55. szülinapján

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status