37.5 C
Budapest
May 29, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
balla irma-gyilkosság Belföld bűnügy képviselő MAGYARORSZÁG

Elutasították perújítást a Balla Irma-gyilkosság ügyében

Megalapozottság hiányában elutasította a táblabíróság a perújítást a Balla Irma-gyilkosság ügyében, közölte a Debreceni Ítélőtábla. A debreceni fideszes önkormányzati képviselőt még 2007 áprilisában ölték meg a lakásában.

A táblabíróság tavaly februárban 15 év fegyházra ítélte jogerősen D. Lajost nyereségvágyból elkövetett emberölési kísérlet miatt, azzal, hogy feltételes szabadságra sem bocsátható.

A Debreceni Ítélőtábla perújítási nyomozást rendelt el tavaly novemberben az ügyben, mert az elítélt olyan körülményt, eddig nem ismert bizonyítékot prezentált, amit eddig nem vizsgált a bíróság. D. Lajos azt állította, hogy nem ő bántotta az asszonyt, viszont látta a helyszínen, hogy a fia bántalmazta a nőt, és azt is észlelte, hogy a helyszín közelében rejtette el a bántalmazás eszközét és más dolgokat.

A táblabíróság tájékoztatása szerint a perújítási nyomozásnak az volt a célja, hogy eldöntsék: az elítélt által szolgáltatott adatokra tekintettel van-e helye perújítási eljárás elrendelésének.

Kapcsolódó
„Szégyen itt lennem, nem a valódi bűnös áll önök előtt” – 15 év fegyházra ítélték Balla Irma gyilkosát

D. Lajos ártatlannak vallotta magát az utolsó szó jogán.

A perújítási nyomozást megismerve a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a perújítási indítvány elutasítását. D. Lajos azonban továbbra is fenntartotta perújítási kérelmét. A Debreceni Ítélőtábla azonban megalapozottság hiányában elutasította az indítványt.

Az ítélőtábla indoklásában kiemelte: akkor van helye perújításnak, ha az adott ügyben olyan új bizonyíték merül fel, amelynek értékelésével olyan eltérő tényállás állapítható meg, amely valószínűsíti, hogy a büntetőjogi főkérdésekben az alapügyben hozott ítéletet ténylegesen meg kell változtatni.

Az ítélőtábla megállapította, hogy a terhelt nem hozott fel olyan új bizonyítékot, ami alkalmas lenne a perújítás elrendelésére. A perújítási nyomozásban kihallgatták D. Lajost, helyszíni szemlét tartottak, és kihallgatták az elítélt családtagjait is. A vallomások azonban nem tartalmaztak új információkat és az indítványban megjelölt bűnjelek utáni kutatás sem vezetett eredményre.

D. Lajos lényegében az alapügyben végzett okszerű és törvényes bizonyíték-értékelést támadta új bizonyíték megjelölése nélkül.

The post Elutasították perújítást a Balla Irma-gyilkosság ügyében first appeared on 24.hu.

Related posts

Felmérés: ezt tervezik a felálló egészségügyi dolgozók

MO.CO.HU

Magyarországon is elérhetővé vált a TransferGo és a Mastercard pénzküldő szolgáltatása

MO.CO.HU

Tehenek sebesítették meg egy hegyi futót Ausztriában

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status