37.5 C
Budapest
May 26, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bér MAGYARORSZÁG nagyszeben Nagyvilág prada románia

A Prada luxustáskáit bagóért varrják Erdélyben

19 millió eurós beruházással bővíti romániai gyárát a világhírű divatház, a Prada. A milánói divatmárka mögött álló cég üzemében, amelynek pontos helyét még nem jelölték ki, 330 ember fog dolgozni – írja a Maszol.

A portál szerint ez szembemegy a trenddel, mert az utóbbi években egyre-másra zártak be a nemzetközi divatcégeknek dolgozó román üzemek.

A bérek gyors emelkedése miatt inkább a kelet-ázsiai országokba helyezték át a termelést. A milánói székhelyű Prada 1994-ben jelent meg a romániai piacon. A divatháznak 80 százalékos a tulajdonrésze abban a cégben, amely Nagyszebenben működteti gyárát.

Táskákat, bőrből készült ruházati kiegészítőket varrnak a Pradának. A járvány miatt a Prada leányvállalatának bevétele is visszaesett. Csak egy szűk réteg engedheti meg magának, hogy több ezer eurót fizessen ki egy táskáért. Ezt már az üzleti ügyekkel foglalkozó bukaresti lap, a Ziarul Financiar alapján írja a Főtér.

A portál emlékeztet rá, hogy a Prada státuszszimbólumnak számító termékeit (ruháit, cipőit, táskáit és kiegészítőit) a romániai bérekhez képest megfizethetetlen áron értékesíti, és a Ziarul Financiar azt sem  mulasztja el megemlíteni, hogy az ezereurós táskákat alig 250 eurós havi fizetésért gyártják a romániai alkalmazottak.

The post A Prada luxustáskáit bagóért varrják Erdélyben first appeared on 24.hu.

Related posts

ValóVilág: Vivi feladja a játékot

MO.CO.HU

Az AstraZeneca cáfolja Rusvai Miklós nyilatkozatát

MO.CO.HU

Márki-Zay Péter: Karácsony bejelentésén én is ott leszek holnap

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status