37.5 C
Budapest
May 23, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kerekmese Kultúra MAGYARORSZÁG rajzfilm rasszizmus

Rasszistának tart egy mesét több civil szervezet

Több civil szervezet szerint rasszista elemeket tartalmazó rajzfilm került fel a Kerekmese Youtube-csatornájára – írja a 444. A videó arról szól, hogy egy kisfiú elégedetlen a családjával és eljátszik a gondolattal, hogy örökbefogadták. Egy tévedés miatt a gyámügy aztán áthelyezi egy másik családba, akikről később kiderül, hogy csak „a segélyért” kell nekik a gyerek. Bár a filmben nem hangzik el az, hogy a másik család tagjai cigányok lennének, de az ábrázolásukban csak a cigányokhoz köthető előítéletek és sztereotípiák jelennek meg.

Az azóta korhatárossá tett filmmel kapcsolatban szót emelt az 1 Magyarország Kezdeményezés és Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Alapítvány is, akik szerint nem csak a cigányokra, hanem az örökbefogadó szülőkre nézve is sértő a rajzfilm. Ráadásul találtak egy másik filmet is, amely egy férfi reggeli készülődését mutatja be egy mocskos, elhanyagolt lakásban. Ezt a filmet az alkotók privátra állították át.

A Szeretlek Magyarország beszélt a Kerekmese alkotóival, akik a kritikák miatt állították az ominózus mesét, de azt mondták, hogy nem tervezik annak eltávolítását. Szerintük a nézők egy része nem tudja értelmezni, hogy a filmben nincs egy örökbefogadó szülő sem, mert Tomi dühösen becsapta az ajtót, leesett a házszám és így rossz családba került. Arra pedig hogy minden szempontból a legrosszabb családot ábrázolták, fikciós szempontból azért volt szükség, hogy Tomi értékelni tudja a szerető családját.

The post Rasszistának tart egy mesét több civil szervezet first appeared on 24.hu.

Related posts

Volt már olyan, hogy betiltották a karácsonyt

MO.CO.HU

Dokumentumfilm készült Brittany Murphy halála előtti napjairól

MO.CO.HU

Épp közös sajtótájékoztatót tartott a litván elnök és a spanyol miniszterelnök, amikor riasztották a hátuk mögött álló gépet

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status