37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
anglia gyerek MAGYARORSZÁG Nagyvilág oltás pfizer

Angliában el kezdték oltani a gyerekeket

Megkezdődött hétfőn Angliában a 12-15 éves korosztály tagjainak beoltása az új típusú koronavírus ellen – írja az MTI. A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) ugyancsak elkezdte a hatáserősítő harmadik oltási adagok beadását, illetve az időpontfoglalási értesítések kiküldését az 50 éven felüli korcsoportba tartozóknak.

Az Egyesült Királyság egészében hozzávetőleg hárommillió iskoláskorú gyermek jogosult a koronavírus elleni oltásra. A héten Skóciában és Walesben, októbertől Észak-Írországban is elkezdik ennek a korosztálynak a beoltását. A tisztifőorvosok ajánlása alapján a 12-15 éves korosztály egészséges tagjainak egyelőre a Pfizer-BioNTech koronavírus-vakcina első adagját adják be.

Hétfőn ezentúl megkezdődött a koronavírus elleni oltások harmadik, hatáserősítő (booster) dózisainak beadása, illetve az erre szóló időpontfoglalási felhívások kiküldése is Nagy-Britanniában.

A harmadik oltásra először az 50 éven felülieket hívják be, valamint azokat a fiatalabbakat, akiknek krónikus alapbetegségeik vannak. Az oltásügyi bizottság ajánlása alapján harmadik dózisként az esetek zömében szintén a Pfizer-BioNTech vakcinát alkalmazzák.

The post Angliában el kezdték oltani a gyerekeket first appeared on 24.hu.

Related posts

Emelkedik a csecsemőgondozási díj összege

MO.CO.HU

Kevésbé intelligensek azok, akik hisznek a horoszkópban

MO.CO.HU

Németország napi rekordot döntött oltásban

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status