6.5 C
Budapest
April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
angliagyerekMAGYARORSZÁGNagyvilágoltáspfizer

Angliában el kezdték oltani a gyerekeket

Megkezdődött hétfőn Angliában a 12-15 éves korosztály tagjainak beoltása az új típusú koronavírus ellen – írja az MTI. A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) ugyancsak elkezdte a hatáserősítő harmadik oltási adagok beadását, illetve az időpontfoglalási értesítések kiküldését az 50 éven felüli korcsoportba tartozóknak.

Az Egyesült Királyság egészében hozzávetőleg hárommillió iskoláskorú gyermek jogosult a koronavírus elleni oltásra. A héten Skóciában és Walesben, októbertől Észak-Írországban is elkezdik ennek a korosztálynak a beoltását. A tisztifőorvosok ajánlása alapján a 12-15 éves korosztály egészséges tagjainak egyelőre a Pfizer-BioNTech koronavírus-vakcina első adagját adják be.

Hétfőn ezentúl megkezdődött a koronavírus elleni oltások harmadik, hatáserősítő (booster) dózisainak beadása, illetve az erre szóló időpontfoglalási felhívások kiküldése is Nagy-Britanniában.

A harmadik oltásra először az 50 éven felülieket hívják be, valamint azokat a fiatalabbakat, akiknek krónikus alapbetegségeik vannak. Az oltásügyi bizottság ajánlása alapján harmadik dózisként az esetek zömében szintén a Pfizer-BioNTech vakcinát alkalmazzák.

The post Angliában el kezdték oltani a gyerekeket first appeared on 24.hu.

Related posts

A rendőrség példát akar statuálni a luxusétteremmel szemben, ahol Rita Ora karanténbulit tartott

MOCOHU

Nem mindegy, hogyan mos, aki allergiás (x)

MOCOHU

Kedvezményeket kaphat hétfőtől, ha vért ad

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This