18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fűtésMAGYARORSZÁGnordartnorvég elektromos fűtőpanelokosfűtésTech

Így könnyíti meg az életünket az okosfűtés

Beköszöntött az ősz, nyakunkon a fűtési szezon, mikor az otthonunkba hazaérve az első dolog, hogy a megfelelő szintre tornázzuk a hőmérsékletet az egész napos távollét után. Amíg nem tartózkodunk otthon, feleslegesen megy a fűtés, a fogyasztásunknak és a környezetnek sem tesz jót, viszont a kinti hidegből a lakásba lépve ki ne szeretné, hogy kellemes meleg fogadja?

Napjainkban, mikor már a telefontól kezdve a tévén át a porszívóig szinte minden okos, a fűtés modernizálása is megoldható viszonylag egyszerűen, például az Adax Wifi norvég fűtőpanelekkel, amik önmagunkban, vagy a meglévő rendszerünk kiegészítéseként is megállják a helyüket. A közvetlenül az otthoni vezeték nélküli hálózatunkra kapcsolódó, ventilátor nélküli, konvekciós elv alapján működő panelek üzemeltetéséhez egy fázisú, 230 V feszültségű hálózat is elegendő, felszerelésük nem igényel szakembert, a működésük pedig akár telefonról vezérelhető, távolról is.

Nordart

Befűt mire hazaérsz, lekapcsol, mikor távozol

Egy ilyen megoldással a munkából elindulva beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet, és mire megérkezünk az otthonunkba, már a kellemes meleg fogad, ráadásul több panel használata esetén helyiségenként szabályozható a hőfok, de akár zónákba is rendezhetjük őket, eldöntve, hogy hányat és melyik helyiségekben szeretnénk együtt vezérelni. Így adott a lehetőség szobánkként vagy akár emeletenként szabályozni a hőmérsékletet.

Hazaérve rögtön szeretnénk zuhanyozni vagy fürödni egyet? Semmi akadálya, hiszen a fürdőszoba hőmérséklete pár érintéssel magasabbra állítható, miközben emellé feleslegesen nem kell felfűteni a nappalit vagy a hálószobát. A gyerkőc jól érzi magát 22 fokban is, de mi inkább a 25 fokot szeretjük? Semmi gond, a nappali és a gyerekszoba hőmérséklete külön-külön is könnyedén szabályozható.

Nordart

Az ilyen típusú rendszereknek nem ez az egyetlen előnye: ha nagyjából meghatározott menetrend szerint élünk, minden nap ugyanakkor kelünk, indulunk el munkába és érkezünk haza, akkor a fűtés is ehhez igazítható.

A fűtőpanelekhez tartozó, Androidra és iOS-re is elérhető okostelefonos alkalmazásban könnyedén beprogramozható, hogy az éjszakai alacsonyabb hőmérséklet után az ébredésünkre szépen felmelegedjen a lakás, automatikusan visszavegyen a rendszer, miután távoztunk és ismét kellemes hőfok legyen mire hazaérünk.

Nem csak otthon van haszna

Az applikáció ráadásul értesítéseket is küld, például, ha a hőmérséklet egy adott pont alá esik, valaki manuálisan állított a paneleken, vagy ha a rendszer nyitott ablakot érzékel, és emellett mi magunk is bármikor és bárhol nyomon követhetjük a fűtőpanelek működését. Mindez nemcsak az otthonunkban jöhet jól, de akár egy irodában, üzletben vagy egy hétvégi házban vagy nyaralóban is.

Kapcsolódó
Nem lehetetlenség, hogy a nyáron túl is élvezhessük a nyaralónkat

Aki komolyan fontolgatja a lehetőséget, annak jó hír, hogy nem kell szétbontani az egész ingatlant azért, hogy a hűvösebb időszakok beköszöntével is kellemes meleget varázsoljon a nyaralójába. Mutatunk egy pár okos megoldást.

A kényelmet tovább fokozza, hogy az Adax Wifi rendszer kompatibilis az olyan okosotthon rendszerekkel, mint például a Google Home vagy az Amazon Alexa, így a fűtés ezen rendszerek saját alkalmazásából is vezérelhető, sőt okoshangszórók megléte esetén akár hangparancsokkal is utasíthatjuk a fűtőpaneleket, hogy növeljék vagy csökkentsék a hőmérsékletet egy adott helyiségben.

Így megoldható, hogy a munkakezdésre felfűtve várjon mindenkit az iroda, a tárgyaló vagy az üzletünk, és a vendégek érkezésére is kellemes hőmérséklet állítható be egy nyaralóban anélkül, hogy nekünk előtte bármi dolgunk lenne ott. Ugyanígy a távozást követően messziről visszavehető a hőfok, vagy előre beállítható, hogy mikortól nincs szükség a magasabb hőmérsékletre.

Szponzorált tartalom

A cikk a Nordart támogatásával készült.

The post Így könnyíti meg az életünket az okosfűtés first appeared on 24.hu.

Related posts

Egy rakás balos intézkedés lehet Biden öröksége, már ha el tudja fogadtatni őket

MO.CO.HU

Biden elmondása szerint kész lenne Ukrajnába utazni

MO.CO.HU

Nyáron tartják meg a Könyvhetet, ősszel a Könyvfesztivált

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This