14.1 C
Budapest
April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kétharmadMAGYARORSZÁGNagyvilágoroszországválasztásvlagyimir putyin

Orosz választás: Putyin pártja megőrizheti alkotmányozó többségét

A szavazatok felének összesítése alapján megőrizhette alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt, az Egységes Oroszország a parlament alsóházában – derült ki a Központi Választási Bizottság által hétfő hajnalban közölt adatokból.

Az MTI közlése alapján az országos pártlistás szavazatok 50,02 százaléka szerint az Egységes Oroszország 46,11 százalékkal vezet. Az egyéni választókörzetekben leadott voksok 50,11 százaléka alapján a párt 85,78 százalékot, vagyis 193 mandátumot szerzett meg a 225-ből.

Ilyen módon, beleszámítva a parlamentbe be nem jutott pártokra leadott szavazatok arányos elosztása alapján a párt több mint 300 mandátumra számíthat a 450-ből, ami az Interfax hírügynökség szerint azt jelenti, hogy megőrizte alkotmányozó többségét.

A kommunisták 21,40, a liberális demokraták 8,07, az Igazságos Oroszország – Hazafiak – Az Igazságért pártiak 7,62 százalékon, az Új Emberek pedig 5,97 százalékon állnak a pártlistás szavazás alapján. A parlamenti bejutási küszöb öt százalék.

Kapcsolódó
Így lehet 27 százalékos támogatottsággal kétharmadot szerezni

Péntektől vasárnapig új parlamentet választanak maguknak az oroszok. Bár Putyin pártjának támogatottsága erősen megcsappant, most is a győzelemre hajt. Az ellenzék szerint viszont a hatalom óriási választási csalásra készül.

The post Orosz választás: Putyin pártja megőrizheti alkotmányozó többségét first appeared on 24.hu.

Related posts

Kórházba került Bill Clinton

MOCOHU

Náci színvonalú cikkért ítélték el a Magyar Nemzet főszerkesztőét

MOCOHU

Pandzsírból Tádzsikisztánba menekült a volt afgán alelnök

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This