37.5 C
Budapest
May 21, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fehéroroszország illegális határátlépés lengyelország MAGYARORSZÁG Nagyvilág

Három embert találtak holtan a lengyel-fehérorosz határ közelében

A három meghalt embert három különböző, a fehérorosz határhoz közeli helyen találták meg, minden jel szerint illegális bevándorlók holttestei. Tart az ügyészségi eljárás, egyelőre nem tesznek közzé közelebbi információt – idézte a szóvivőt, Anna Michalskát a TVP Info hírportálja.

Korábban a PAP hírügynökség saját, hivatalosan meg nem erősített értesüléséről számolt be, miszerint az északkelet-lengyelországi Sejny városhoz közeli határmenti erdőkben egy, feltehetőleg a hideg miatt meghalt illegális bevándorlóra találtak a helyi lakosok, két másik, kimerült, valószínűleg iraki állampolgárt pedig kórházba vittek. Az említett térségben az utóbbi napokban nulla fok körülire süllyedt a hőmérséklet.

A határőrség szóvivője a nap folyamán azt is közölte: további nyolc illegális bevándorló vasárnap délelőtt a fehérorosz határhoz közeli Pienki községnél a mocsárban rekedt, a határőrök a tűzoltókkal és a rendőrséggel együtt sikeres mentőakciót hajtottak végre. Michalska közlése szerint a nap folyamán a lengyel határőrség 324 határsértési kísérletet akadályozott meg, ez eddig rekordszámnak számít a lengyel-fehérorosz határszakaszon. Őrizetbe vettek két – üzbég és grúz állampolgárságú – embercsempészt.

Fehéroroszország vezetője, Aljakszandr Lukasenka nyáron fenyegette meg az őt szankciókkal sújtó Európai Uniót, hogy migránsok tömegeit fogja ráengedni a kontinensre, és azóta fegyverként használja az illegális bevándorlókat, akiket átenged az országon. Nyár óta Litvánia, Lettország és Lengyelország határait is folyamatos ostrom alatt tartják az illegális határátlépők.

Szeptember eleje óta Fehéroroszország felől már több mint 3,8 ezren próbáltak illegálisan belépni Lengyelországba, augusztusban pedig 3 és fél ezer ilyen esetet regisztráltak. A Fehéroroszország felől érkező migrációs nyomás miatt szeptember 2-án Andrzej Duda lengyel államfő a fehérorosz határ térségében harmincnapos rendkívüli állapotot hirdetett. A helyi lakosokon és vállalkozókon kívül külön engedély nélkül más nem tartózkodhat a térségben. Lengyelország augusztus végén megkezdte egy – két és fél méter magas – határkerítés építését: a 180 kilométer hosszúra tervezett akadályból a legutóbbi információk szerint 80 kilométernyi már elkészült. A kerítés építését egyelőre csak az összességében mintegy 400 kilométer hosszú határ szárazföldi szakaszán tervezik, a határ másik, természetes részét ugyanis a Bug folyó képezi, írja az MTI.

The post Három embert találtak holtan a lengyel-fehérorosz határ közelében first appeared on 24.hu.

Related posts

A sütimesteres Mary Berry kitüntetést kapott a brit királyi családtól

MO.CO.HU

Barnie Sanders csak le kellett ülnie ahhoz, hogy mémesedni kezdjen

MO.CO.HU

Megszűnt az illeték: ingyenes lett egy sor közigazgatási ügy intézése

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status