37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kötélséta MAGYARORSZÁG Nagyvilág nathan paulin párizs

Egy kötéltáncos 70 méter magasságban sétált az Eiffel-toronyból kifeszített kötélen át a Szajnán

A neves francia kötéltáncos, Nathan Paulin lélegzetelállító mutatványát az Eiffel-toronynál és a parton is éljenző tömegek figyelték. A 27 éves Paulin egy hevederrel egy biztonsági zsinórhoz kötve lassan, mezítláb haladt az Eiffel-torony és a Trocadero téren található Chaillot színház között a folyón át kifeszített kötélen. Néhányszor szünetet tartva megállt, leült vagy feküdt a kötélen, összesen hatszáz métert sétálva.

Paulin, aki több világrekord birtokosa, a mutatványt a franciaországi örökség napja alkalmából hajtotta végre, amikor az emberek olyan épületeket és műemlékeket látogathatnak meg, amelyek általában zárva vannak a nagyközönség előtt. Utána elmondta, hogy motivációja „elsősorban az volt, hogy valami szépet tegyen és megossza, valamint hogy új szemléletet adjon az örökségnek”.

Nem volt könnyű 600 métert gyalogolni, koncentrálni mindenre körülöttem, valamint a nyomás… de mégis gyönyörű volt

– nyilatkozta Paulin, aki azt is elmondta, hogy nehéz volt a szükséges engedélyek beszerzése. Ő korábban már 2017-ben, az örökség napján kötélen kelt át a Szajnán, írja a Guardian.

The post Egy kötéltáncos 70 méter magasságban sétált az Eiffel-toronyból kifeszített kötélen át a Szajnán first appeared on 24.hu.

Related posts

Ha ilyen diót vett a Tescóban, sürgősen vigye vissza

MO.CO.HU

Történelmi csúcson a benzin ára

MO.CO.HU

Dr. Máté Gábor: Az alkohol fájdalomcsillapító – azért van ennyi alkoholista Magyarországon, mert rengeteg a fájdalom

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status