19.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilágoroszországválasztás

Orosz választások: példátlan túlterheléses támadásról beszélt a Központi Választási Bizottság vezetője

Vasárnap közép-európai idő szerint 17 órakor a részvételi arány elérte a 45,15 százalékot az orosz parlamenti választásokon – közölte Ella Pamfilova, a Központi Választási Bizottság vezetője. Kijelentette, hogy a választási bizottság honlapját „példátlan” túlterheléses támadások érték. Ezeknek fele, mint mondta, az Egyesült Államokból, egynegyede Németországból, 10 százaléka Oroszországból, öt százaléka pedig Kínából indult ki – írja az MTI.

Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet a Rosszija 24 hírtelevízióban elmondta, hogy tájékoztatta a Fehér Házat az orosz választások ellen amerikai területről indított kibertámadásokról. Hozzátette, hogy az amerikai fél figyelemmel viszonyult a problémához, és további felvilágosítást kért.

Pamfilova bejelentette, Oroszország hat régiójában nyolc helyszínen erősítették meg, hogy az urnákba szabálytalan szavazatok kerültek.

A tisztségviselő szerint 45 szavazóhelyiségben összesen 7465 szavazólapot nyilvánítottak érvénytelennek, különböző okok miatt, Adigeföldön, Baskíriában, Kalmükföldön, Mordvinföldön,  a Kamcsatkai területet, valamint Brjanszk, Ivanovo, Kemerovo, Leningrád, Moszkva, Szamara, Uljanovszk, és Cseljabinszk megyében, valamint a fővárosban.

Mihail Davidov, az orosz belügyminisztérium közrendbiztosítási főcsoportfőnökségének vezetője kijelentette, hogy a tárca a választás lebonyolítása alatt súlyos jogsértést nem tapasztalt. Közölte, hogy a kampány kezdete óta mintegy 5800 bejelentés érkezett, kevesebb, mint 2016-ban.

Oroszországban a jogosultak péntektől vasárnapig szavazhatnak a 450 fős szövetségi parlament alsóházának új összetételéről. Az első eredményeket vasárnap este, közép-európai idő szerint 20 óra, a kalinyingrádi szavazókörzetek bezárása után fogják nyilvánosságra hozni.

A szövetségi törvényhozásival egyidejűleg kilenc régió vezetőjét közvetlenül, háromét pedig közvetve választják meg, és eldől 39 regionális törvényhozás mandátumainak sorsa is. Emellett az ország 85 régiójában 4474 referendumot is tartanak.

Kapcsolódó
Így lehet 27 százalékos támogatottsággal kétharmadot szerezni

Péntektől vasárnapig új parlamentet választanak maguknak az oroszok. Bár Putyin pártjának támogatottsága erősen megcsappant, most is a győzelemre hajt. Az ellenzék szerint viszont a hatalom óriási választási csalásra készül.

The post Orosz választások: példátlan túlterheléses támadásról beszélt a Központi Választási Bizottság vezetője first appeared on 24.hu.

Related posts

Naplóban mutatja be egy magyar orvos, mi történik a szervezetével az oltás után

MO.CO.HU

VV Fanni félt, hogy bántani fogják – állítja egy lakatos

MO.CO.HU

Okosszemüveget mutatott a Xiaomi

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This