13.8 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldelőválasztásmagyar györgyMAGYARORSZÁGtámadás

Magyar György: Nem a jól ismert támadási formával találkoztunk

Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke az ATV Civil a pályán című műsorában azt mondta: az informatikusok megállapították, hogy valamiféle háttértevékenység történt, de nem a jól ismert támadási formával találkoztak, hanem egy összetettebb, több lépcsős visszaélés történhetett.

Amikor szombat délelőtt leállt az ellenzéki előválasztás, először arra gyanakodtak, hogy a jelentős érdeklődés miatt nagyobb terhelés érte a rendszert. Később azonban az informatikusok megállapították, hogy valamiféle háttértevékenység történt.

Amikor reggel az előválasztás elindult, minden jól működött, akik akkor elmentek szavazni, ők sikerrel jártak, de aztán történt valami

– mondta Magyar.

Először a korábban említett terhelésről beszélgettek, arra gyanakodtak, hogy ezt nem bírhatták a szerverek, de, mint mondta, kiderült, hogy nem ez történt, mert akkor is volt terhelés, amikor már leállították a szavazást.

A leállás azért van, hogy a rendelkezésekre álló 36 órán belül feltárják az okokat, és felkészüljenek az esetleges újabb támadásokra, mondta. Hozzátette, hogy a személyes, tehát nem online szavazást azért kellett leállítani, mert annak is van egy informatikai háttérellenőrzési területe.

Magyar György hangsúlyozta: ha technikai hiba történt, akkor azt ki fogják javítani. Ha viszont támadás, akkor ez mást üzen, azt, hogy vannak olyanok, akik ettől az előválasztástól tartanak.

The post Magyar György: Nem a jól ismert támadási formával találkoztunk first appeared on 24.hu.

Related posts

Magyarországon razziázott az Európai Ügyészség

MOCOHU

Meghalt a kalapácsvetés legendája, akinek világcsúcsa 35 éve megközelíthetetlen

MOCOHU

Autóbalesete után felakasztotta magát egy villanyoszlopra egy férfi Lukácsházánál

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This