6.5 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbosznia-hercegovinahalálozási aránykoronavírusMAGYARORSZÁGmti

Az MTI kiadta, hogy Bosznia-Hercegovina vezeti a lakosságarányos halálozási listát Európában, de kimaradt belőle, hogy két napja még Magyarország vezetette

Európában az egymillió lakosra jutó, koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma Bosznia-Hercegovinában a legmagasabb, a nyugat-balkáni országban ugyanis egymillió lakosra 3 134 haláleset jut, írja az MTI szombaton a Klix.ba bosnyák hírportálra hivatkozva.

Hozzáteszik, hogy kimutatás szerint világviszonylatban is rosszak a boszniai adatok, Peruban magasabb csak a halottak száma, a dél-amerikai államban egymillió lakosra 5 934 haláleset jut.

Az MTI azt írja, a Klix.ba megállapítása szerint a szomorú adatok feltehetőleg összefüggnek azzal, hogy a tömeges oltakozás csak későn indult meg Bosznia-Hercegovinában, és az érdeklődés sem magas a vakcina iránt.

A hírből csak az maradt ki, hogy miközben a legfrissebb adatok szerint az egymillió lakosra vetített halálozás Bosznia-Hercegovinában 3134, addig Magyarországon 3128.

Ráadásul azért is érdekes, hogy kimaradtak belőle a magyar számok, mert két nappal ezelőtt még mi vezettük az európai halálozási listát, csak Peruban haltak meg többen lakosságarányosan, mint nálunk:

The post Az MTI kiadta, hogy Bosznia-Hercegovina vezeti a lakosságarányos halálozási listát Európában, de kimaradt belőle, hogy két napja még Magyarország vezetette first appeared on 24.hu.

Related posts

Idén a vatikáni éjféli mise sem volt a szokásos

MOCOHU

Ezrek tüntettek Tuniszban a rendőri túlkapások ellen

MOCOHU

Szerencsekerék: Csonka Andrásnak szájról kellett olvasnia, a hipochonder szót egyből kitalálta

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This