6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afganisztánevakuáláshollandiaMAGYARORSZÁGNagyvilág

Két holland miniszter is lemondott a kudarcos afgán evakuálási kísérletek miatt

Sigrid Kaag külügyminiszter példáját követve pénteken Ank Bijleveld kereszténydemokrata holland védelmi miniszter is lemondott  tisztségéről, miután a holland parlament alsóháza bizalmatlansági indítvány fogadott el vele szemben a kudarcba fulladt afganisztáni evakuálási folyamatok miatt – számolt be az MTI.

Több tucat ember, akiket a holland hatóságoknak ki kellett volna menteniük Kabulból, ott ragadt, miután a város a tálibok kezére került, annak ellenére, hogy a képviselők hónapok óta sürgették kimentésüket, sőt parlamenti indítvány formájában ígéretet tettek arra.

A védelmi miniszter csütörtökön még azt nyilatkozta, hogy nincs szándékában lemondani, nyilatkozata azonban pártján belül is heves bírálatokat váltott ki, a Kereszténydemokrata Tömörülés, pénteken válságtanácskozást hívott össze személyével kapcsolatban.

Adem ALTAN / AFP Sigrid Kaag

Bijleveld a kereszténydemokrata párt vezető tagja, amely jelenleg hosszadalmas tárgyalásokat folytat a következő holland kormányzó párt megalakításáról, a márciusi általános választásokat követően.

Sigrid Kaag csütörtökön távozott külügyminiszteri posztjáról mivel a kabuli evakuálási folyamatok miatt vele szemben is bizalmatlansági indítványt szavazott meg a holland parlament. Kaagtól Tom de Bruijn jelenlegi külkereskedelméért felelős miniszter veszi át a tisztséget.

Mark Rutte ügyvivő miniszterelnök, a konzervatív-liberális Szabadságért és Demokráciáért Néppárt vezetője szerezte a legtöbb mandátumot a márciusi választásokon. Rutte továbbra is tárgyalásokat folytat a Kaag vezette balliberális 66-os Demokraták párttal és a kereszténydemokratákkal, hogy kisebbségi koalíciót alakítsanak ki, miután a több hónapig tartó egyeztetések a parlamenti többséggel rendelkező kormányról összeomlottak.

The post Két holland miniszter is lemondott a kudarcos afgán evakuálási kísérletek miatt first appeared on 24.hu.

Related posts

Kiszenvedett győzelem Montenegró ellen

MO.CO.HU

Géntérkép mutathatja meg a ránk leselkedő betegségeket

MO.CO.HU

Rendőri védelmet kapott a horrorbukást okozó kerékpáros, miután kötélhurkot küldtek neki

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This