11.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbüntetőfékezésbűnügyMAGYARORSZÁGszolnokvádemelés

Felfüggesztettet kértek a 4-esen büntetőfékező sofőrre

Közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség azzal az 50 éves férfival szemben, aki tavaly augusztusban büntetőfékezett a 4-es főúton

A sofőr a Szolnokot elkerülő szakaszán haladt, amikor a mögötte haladó autós meg akarta előzni. A sértett szabályosan indexelt az előzés megkezdésekor, majd áttért a szemközti forgalmi sávba, de nem tudta befejezni a manővert, ezért kénytelen volt visszahúzódni a vádlott által vezetett jármű mögé.

A sértett férfi úgy érzékelte, hogy a vádlott szándékosan akadályozta őt az előzésben, ezért fényszóróval többször is rávillantott és rádudált. Erre azonban az előtte haladó sofőr úgy reagált, hogy többször is hirtelen lefékezte a kocsiját, mindannyiszor fékezésre kényszerítve a másik autóst, majd újra gyorsított.

Egy esetben pedig hirtelen állóra fékezte az autóját, s ezzel megállásra kényszerítette a mögötte szabályosan közlekedő autóst. A vádlott a forgalmi ok nélkül, „büntetésül” végrehajtott fékezésekkel és a hirtelen megállással közvetlenül veszélyeztette a sértett életét, és a testi épségét.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést kért a vétkes sofőrre, azzal, hogy határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

The post Felfüggesztettet kértek a 4-esen büntetőfékező sofőrre first appeared on 24.hu.

Related posts

MSZP: Márki-Zay Magyarország első demokratikus úton megválasztott ellenzéki miniszterelnök-jelöltje

MOCOHU

Két ajánlat érkezett a Lánchíd felújítására, épp azoktól, akiket megfenyegetett a kormány

MOCOHU

Segédedzőjével együtt érkezhet a Fradiba Elek Gábor helyettese

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This