15.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bakonyBelföldbelvárosfideszföldmagyarázatMAGYARORSZÁGpolgármesterszentgyörgyvölgyi péter

Nem ad magyarázatot bakonyi földjeinek titkáról a fideszes polgármester, szerinte mégis minden rendben van

Kedd este végre megszólalt 60 hektárnyi bakonyi földje kapcsán Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros fideszes polgármestere.

Hétfőn írtuk meg, hogy Rogán Antal utódja az elmúlt években úgy vásárolt mintegy 30 hektár földet Bakonybélben, hogy annak anyagi fedezete, költsége nem olvasható ki a vagyonnyilatkozatából. Az említett földnagyság értékének (mintegy 25-30 millió forintnak) ugyanis valamiképp nyoma kellene, hogy legyen a vagyonnyilatkozatban, mint költségnek, de nincs így, legalábbis nem látható a dokumentumokban. A részletekért olvassa el tegnapi cikkünket:

Kapcsolódó
Bakonyi földesúr lett Rogán Antal utódja, csak az nem látszik, honnan volt rá pénze

Megduplázta földbirtokait az elmúlt években Szentgyörgyvölgyi Péter, ám a belvárosi polgármester vagyonnyilatkozatait átböngészve nem találni a közel 30 hektár pénzügyi fedezetét.

Éppen ezért még júniusban kétszer is rákérdeztünk az V. kerületnél, hogy miből finanszírozta ezeket a földvásárlásokat a polgármester, mert a vagyonnyilatkozatából nem derül ki, és megkértük, árulja el, mennyibe kerültek az egyes földdarabok. Hónapokig nem kaptunk választ a kérdéseinkre, amelyeket szeptemberben ismét feltettünk, de továbbra sem érkezett reakció.

Hétfő óta egyébként eddig Szentgyörgyvölgyi sem szólalt, de kedd este a Magyar Nemzetben egy rövid nyilatkozatot tett közzé. Ettől azt remélhettük, hogy magyarázatot ad arra, hogy a földeket miből vásárolhatta, hogy mennyibe kerültek ezek a földek, és mi a helyzet a vagyonnyilatkozattal.

Azonban nem ez történt.

Szentgyörgyvölgyi ugyanis meg se próbálta a vagyonnyilatkozatában nem látszó pénzügyi fedezetet megmagyarázni, egyszerűen kijelentette: ő semmi szabálytalanságot nem csinált, és lezárja az ügyet.

Sem a kerületben, sem máshol nem volt titok a családunk több évtizedre visszanyúló bakonybéli kötődése, ami minden egyes vagyonnyilatkozatomban egyértelműen szerepel és nyomon követhető. A vagyonnyilatkozatomat mindig a szabályoknak megfelelően benyújtottam – ahogy a sajtó is megírta – teljes részletességgel, mindenre kiterjedően, akár 12 oldalas bevallás formájában, hiszen nincsen mit titkolnom.

És bár azt írja, hogy nincs mit titkolnia, nem árulja el, hogy a földeket miből vásárolta, és hogy mennyi volt az áruk.

Rogán Antal utódja hozzátette: a politikai csatározásoktól, ahogy eddig, úgy a továbbiakban is elhatárolódik, ezért nem kívánja azzal segíteni az ellenzék kampányát, hogy reagáljon a vádaskodásaikra. „Én inkább a belvárosiakkal közös sikereinkre, a fejlesztéseinkre, az V. kerületiekért végzett munkámra összpontosítok, ahelyett hogy mások lejáratásából próbálnék előnyt kovácsolni magamnak. Ezzel a magam részéről egyszer s mindenkorra lezártnak tekintem ezt az ügyet.”

Az ügy kapcsán a Momentum a rendőrséghez fordult, az MSZP pedig kivizsgálná a polgármester vagyonosodásának módját.

Csütörtökön egyébként ülést tart a belvárosi önkormányzat, és várhatóan újabb önkormányzati ingatlanok értékesítéséről döntenek majd.

Kapcsolódó
A rendőrséghez fordult a Momentum Rogán utódjának bakonyi földbirtokai miatt

Szeretnék, hogy a NAV kivizsgálja az ügyet. 

The post Nem ad magyarázatot bakonyi földjeinek titkáról a fideszes polgármester, szerinte mégis minden rendben van first appeared on 24.hu.

Related posts

Interjút adott a BBC-nek egy észak-koreai szökevény

MOCOHU

Súlyos sérüléssel búcsúzott el a korábbi veszprémi kézis

MOCOHU

Narvacsics szerint az év végéig lehet megállapodás az EU-s helyreállítási alapról

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This