20.2 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
budapestfővárosGazdaságinnovációs és technológiai minisztériumitmMAGYARORSZÁGtámogatástömegközlekedés

Összeszólalkozott a kormány és a budapesti vezetés, ki is tartozik kinek milliárdokkal

Az elmúlt hetekben arról panaszkodott a fővárosi vezetés, hogy nehéz pénzügyi helyzetben vannak, részben amiatt, mert még mindig nem utalta a kormány a fővárosnak járó 12 milliárd forint közlekedési támogatást. Most pedig a jobboldali médiabirodalomhoz tartozó Világgazdaságban szólt vissza az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Egyrészt az állítják, hogy nincs határideje a 12 milliárd forintról szóló szerződésnek, ezzel azt sugallják, hogy akár december 31-én is aláírhatják, és utalhatják akár akkor is a tömegközlekedési támogatást. A VG-nek azt írta a minisztérium, hogy a költségvetési támogatás felhasználásának törvény szerinti határideje ez év december 31. Azt is kiemelte, hogy a jogszabály nem rögzít határidőt a támogatás átadását biztosító és felhasználásának szabályait tartalmazó szerződés megkötésére. És hogy ők már előkészítették a szerződést.

De fontosnak tartottak rámutatni arra, hogy a főváros is lóg pénzzel. A főváros kötelezettséget vállalt az agglomerációs közlekedési feladatok ellátásához szükséges 6,58 milliárd forint fedezetnek a biztosítására a 2021-es és a 2022-es költségvetésében. A tárca azt állítja, hogy a főváros nem utalta ezt a pénzt, sőt, még az elővárosi költségek megosztását részletező megállapodás-tervezetet sem küldte meg a minisztériumnak.

Nem árt felidézni: a kormány arról rendelkezett, hogy a gépjárműadó-bevételeknek már az egésze az állami büdzsében landoljon (eddig a nagyobbik része, 60 százaléka az önkormányzatoknál maradt, de tavaly már a teljes összeget magánál tartotta a kormány, és idén is így lesz), ráadásul az iparűzési adó kormányzat általi lefelezése is elsősorban a fővárosi önkormányzatot érinti érzékenyen.

The post Összeszólalkozott a kormány és a budapesti vezetés, ki is tartozik kinek milliárdokkal first appeared on 24.hu.

Related posts

Az EU áldását adta a Microsoft hatalmas üzletére

MOCOHU

Majka elmondta, korábban Majka néven pelenkamárkát akart indítani egy férfi

MOCOHU

Tévét, nyaralást nyerhet, aki beoltatja magát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This