15.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbudapesthősök tereMAGYARORSZÁGnemzetközi eucharisztikus kongresszuspápa látogatásapápalátogatásszentmise

Elkezdődött a Hősök terén Ferenc pápa miséje

Ferenc pápa megérkezett a Hősök terére, ahol nem sokkal később el is kezdődött a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje.

Ferenc pápa Európa szívében tett látogatásnak nevezte magyarországi útját – mondta a közmédia vatikáni tudósítója vasárnap az M1 aktuális csatornán. Sárközy Júlia beszámolt arról, hogy a katolikus egyházfő Budapestre vezető repülőútján találkozott a világ minden részéről érkező összesen 80 újságíróval, akik egyenként bemutatkoztak. Ferenc pápa azt mondta, nagy örömére szolgál, hogy Budapestre és Szlovákiába utazhat, hiszen tudja, hogy sokan várják – tette hozzá. Kiemelte, a pápának az is nagy öröm, hogy végre utazhat, hiszen a koronavírus-járvány kezdete óta csak egy nagyon rövid iraki látogatása volt. 2020 eleje óta gyakorlatilag ez az első tömegesemény, amelyen a pápa részt vesz, hiszen ilyet még a Vatikánban sem tartottak. Sárközy Júlia szólt arról is, Ferenc pápa elnézést kért, amiért ülve mondta el a beszédét, amikor a magyar keresztény egyházak és a zsidó közösségek képviselőivel találkozott. Az egyházfő emlékeztetett arra, hogy nyáron már volt egy műtéte, és már nem 15 éves.

Az MTI tudósítója a helyszínről arról számolt be, hogy a Szépművészeti Múzeumban tartott találkozók után a katolikus egyházfő a pápamobilról köszöntötte a több tízezer hívőt. A jármű a múzeumból először a Dózsa György út nyugati oldalára hajtott, onnan az Andrássy útra, egészen a Kodály köröndig, majd vissza, onnan pedig a Dózsa György út Műcsarnok melletti részéről érkezett a Hősök terére.

Ferenc pápa (középen) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezik a Hõsök terére 2021. szeptember 12-én. A kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis szentmise hagyományosan a katolikus rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. MTI/Bruzák Noémi

A hívek hangos éljenzéssel, integetéssel köszöntötték a Ferenc pápát, a tömegben a többi között magyar, székely, lengyel, spanyol, portugál és vatikáni zászlókat lengettek. Az Andrássy úton egy csecsemőt adtak Ferenc pápa kezébe, aki a kereszt jelét rajzolta a kisgyermek homlokára.

The post Elkezdődött a Hősök terén Ferenc pápa miséje first appeared on 24.hu.

Related posts

Erekciós problémákat okozhat a koronavírus

MOCOHU

Conor McGregort nem az ellenfele, hanem bizarr lábtörése győzte le

MOCOHU

Június 15-től lép érvénybe az uniós oltási igazolás, de nem lesz kötelező

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This