6.1 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
horvátországkoronavíruskötelező oltásMAGYARORSZÁGNagyvilágoltás

Belengették, de a horvát kormányfő bejelentett, nem fogják kötelezővé tenni az oltást

Senki számára nem fogják kötelezővé tenni a koronavírus elleni oltást – jelentette ki Andrej Plenkovic horvát kormányfő szombaton Zágrábban, hozzátéve, hogy bízik a horvát állampolgárok körültekintésében, bölcsességében és tájékozottságában.

A kormányfő újságírói kérdésre válaszolt, miután Vili Beros egészségügyi miniszter és Davor Bozinovic belügyminiszter a napokban úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy egyes területeken kötelezővé tehetik oltást, külön hangsúlyt fektetve az egészségügyre.

Az MTI szerint a kormányfő azt mondta: nem hiszi, hogy van még valaki az országban, aki ne tudná, hogy a vírus már 18 hónapja jelen van és több mint nyolcezer ember vesztette életét a Covid-19 szövődményeiben Horvátországban, valamint négymillió a világban.

Annak ellenére, hogy tovább nő a fertőzöttek száma, nem tervezünk szigorúbb korlátozásokat sem bevezetni

– hangsúlyoztatta Plenkovic.

Az elmúlt 24 órában 1162 új esetet azonosítottak, így a járvány kezdete óta a SARS-CoV-2 koronavírussal fertőzöttek száma meghaladta a 383 ezret. A vírus okozta betegségben az elmúlt napon 14-en haltak meg, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 8427-re emelkedett. Kórházban 559 beteget ápolnak, 55-en vannak lélegeztetőgépen.

A valamivel több mint négymillió lelket számláló Horvátországban eddig 1 757 756-an kaptak védőoltást – a jogosultak 43,3, a felnőtt lakosság 52 százaléka -, közülük 1 647 073-an már a második adagot is felvették.

The post Belengették, de a horvát kormányfő bejelentett, nem fogják kötelezővé tenni az oltást first appeared on 24.hu.

Related posts

5+1 hasznos tipp az orrunk védelmére (x)

MOCOHU

Lehet, hogy Szabó Zsófi jól nézett ki az Insta fotóin, de igazából rosszul érezte magát

MOCOHU

Kifosztották az egyik siófoki hotel széfjeit, amiket nem tudtak kinyitni, elvitték

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This