6.3 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldgyártáskínai vakcinakoronavírusMAGYARORSZÁGmenczer tamássinopharmvakcina

Egy éven belül megindulhat a magyarországi Sinopharm-gyártás

Együttműködési szándéknyilatkozat született a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártására vonatkozóan, a megállapodás szerint legkésőbb 10 hónapon belül létrehozzák Magyarországon a szükséges infrastruktúrát a vakcinagyártáshoz – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás azt írta, együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártására vonatkozóan Jang Huj-csuannal, a vakcinafejlesztő cég alelnökével és Peng Hsziaóval, a Sinopharm-CNBG emirátusokbeli vegyesvállalati partnerének vezérigazgatójával.

Abban állapodtak meg, hogy legkésőbb 10 hónapon belül létrehozzák Magyarországon a szükséges kapacitást és infrastruktúrát a Sinopharm-vakcina gyártásához.

Az államtitkár azt írta, mivel a kínai és az emirátusokbeli partnereink folyamatosan vizsgálják a vírus új mutációit és dolgoznak az aktuálisan leghatékonyabb vakcinák kifejlesztésén, az együttműködés lehetőséget adhat Magyarországnak arra, hogy új mutáció esetén friss információkkal rendelkezzünk, a hazai gyártásnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan reagáljunk.

Menczer kiemelte, az oltás az egyetlen fegyver a vírus ellen, az van nagyobb biztonságban, aki vakcinát tud gyártani, lehetőleg minél többfélét.

The post Egy éven belül megindulhat a magyarországi Sinopharm-gyártás first appeared on 24.hu.

Related posts

Közel száz elpusztult, sérült, átfagyott denevért találtak a földön Miskolcon – videó

MOCOHU

Hogyan kerül egy bűnügyi zár alatt lévő szálloda Mészáros Lőrinchez, aztán Tiborczhoz?

MOCOHU

Bige László műtrágyakirály fiai személybiztonsági céget alapítottak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This