6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldítéletlovasi andrásMAGYARORSZÁGperújítás

Megduplázták Lovasi András büntetését

Több mint félmilliós pénzbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Lovasi Andrást maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt. A Kossuth-díjas zenészt két évre eltiltották a közúti vezetéstől is a perújítási eljárás során.

A zenész 2019 március 27-én a délutáni órákban egy budapesti kereszteződésben a piros fényjelzést figyelmen kívül hagyva nem állt meg, s közel 50 km/h sebességgel nekiütközött egy éppen kanyarodó rendőrautónak.

Az egyenruhások autója az ütközés miatt megpördült és belecsapódott egy harmadik gépjárműbe. A rendőrautóban utazó két személy közül az egyik maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett

Lovasit tavaly májusban 225 ezres pénzbüntetésre ítélték s egy évre eltiltották a közúti járművezetéstől.  A végzéssel szemben a terhelt védője tárgyalás tartását indítványozta. Tekintettel arra, hogy az időközben elkészült igazságügyi orvosszakértői vélemény-kiegészítés szerint az egyik sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett, az ügyészség módosította a vádat és a zenész cselekményét maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozása vétségének minősítette.

Bár a tárgyalás tartása iránti indítványát a terhelt védője visszavonta és a büntetővégzés idén februárban jogerős lett, az ügyészég a felmerült új körülmény miatt perújítás elrendelését kérte, amelynek a bíróság helyt adott.

A perújítási eljárásban a PKKB a módosított vádról döntött, vagyis arról, hogy az énekes cselekménye összefüggésben van-e az egyik sértett esetében a baleset következtében kialakult egészségügyi állapotával. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a bíróság kétséget kizáróan megállapította, hogy a sértett maradandó fogyatékossága a zenész cselekményének következménye. Lovasi 600 ezres pénzbüntetést kapott, és két évre eltiltották a közúti vezetéstől is.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a zenész beismerését, büntetlen előéletét és azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a bíróság azt, hogy a terhelt a cselekményével alapvető közlekedési szabályt szegett meg.

Az ítélet nem jogerős, mert Lovasi és a védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra.

The post Megduplázták Lovasi András büntetését first appeared on 24.hu.

Related posts

Szlávik: Valószínűleg sokan nem akarják beoltatni magukat koronavírus ellen

MO.CO.HU

Újra mozikban lesz látható az egyik legmegosztóbb animációs film

MO.CO.HU

Alig változott kedden a forint árfolyama

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This