9.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbűnügyMAGYARORSZÁGnovozánszki fannivv fannivv fanni-ügy

VV Fanni-ügy – B. László: Ha visszatekerhetném az időt, segítséget kérnék a portástól

Helyszíni tárgyalással folytatódott a Novozánszki Fanni meggyilkolása miatt indított büntetőügy. Dr. Farkas Gabriella bíró ugyanis a saját szemével akarta látni, hogy 2017. november 20-án a vádlott, B. László pontosan hogy hozta le a lakásából, hol tette az autójába és hol adta át az ájult valóságshow-szereplőt – állítása szerint – két idegen férfinak. És azt is, hogy valóban lehetett-e segítsége ebben.

Mint a kámfor

A vádlott az ügy kezdete óta azt állítja, nem ölte meg Novozánszki Fannit, sőt segíteni érkezett a lány dunaparti lakásába, ahová Fanni barátnője, B. Erika hívta, mondván, Fanni alkoholt és kábítószert fogyasztott, és rosszul van. Nincsen azonban kamerafelvétel, ami igazolni tudná B. Erika jelenlétét, vagy akár az ellenkezőjét a tragédia estéjén.

Mohos Márton / 24.hu

A mélygarázsban történt bizonyítási eljárás során – ahol egy, a törvényszékiekkel érkező nő végigjárta a feltételezett utat – ugyanakkor kiderült: a barátnő akár valóban ott lehetett, és ideje is akadt eltűnni, amikor a vádlott az autóba tette Fannit.

Azt gondolom, kisebb mérföldkő az ügyben, hogy a bírónő látta a gyakorlatban is, hogy 9 másodperc igenis elég ahhoz, hogy valaki kámforrá váljon abban a lépcsőházban. Az ügyfelem állítása, miszerint B. Erika igenis ott volt, és ő irányította a történéseket, végre nagyobb bizonyosságot nyert

– mondta lapunknak a vádlott védőügyvédje, Dr. Bálint Roland.

A bírónő és csapata ezután a VV Fanni egykori otthonától pár száz méterre csordogáló Rákos-patak felé vette az irányt, ahol a vádlott állítása szerint átadta a lányt azoknak a sötét luxusautóval érkező férfiaknak, akiket B. Erika hívott, hogy segítsenek Fannin.

Kapcsolódó
VV Fanni félt, hogy bántani fogják – állítja egy lakatos

A meggyilkolt valóságshow-szereplő édesanyja szerint egy lakatos árulta el neki, hogy lánya nem sokkal a halála előtt zárat cseréltetett, mert rettegett, hogy az életére törnek – beszámolónk a tárgyalásról.

„Ha ön itt átadta Novozánszki Fannit, akkor a bőröndjei, amiket gondosan bepakolt, miért maradtak az autójában?” – tette fel a kérdést a bírónő, amire a vádlott úgy válaszolt, hogy idegességében elfelejtette azokat.

Ezután a bírónő tovább faggatta: „Maga nem olyan tudatlan. Hogy lehet az, hogy meg se fordult a fejében, hogy valami nincs rendben, amikor az idegen BMW-s férfiaknak átadja Fannit?” Mire B. László annyit mondott: sohasem volt ilyen helyzetben, és csak „tette a dolgát”, arra koncentrált, hogy Fannit mielőbbi átadja.

Mohos Márton / 24.hu

Mindketten hazudnak

A tárgyalás délután a Fővárosi Törvényszéken folytatódott, ahol a poligráfos vizsgálat szakértőjét hallgatták meg. Mint az tudott, B. László több esetben is rossz értékeket produkált.

Mindkét kérdésnél, ami arról szólt, hogy megölte-e Novozánszki Fannit, a gép megtévesztési szándékot jelzett, ahogyan akkor is, amikor arról kérdezték, hogy a holttestet vízbe dobták-e.

„Cáfolni nem tudom, nem is akarom az eredményt, de a szakértő is megmondta, az eredményt befolyásolhatja, hogy az ügyfelemet előtte órákon át vallatták, és zaklatott volt” – mondta lapunknak a védőügyvéd.

A szakértő szerint nemcsak a vádlott, hanem B. Erika is megbukott a hazugságvizsgálaton. A „Tudja-e, hogy Fanni most hol található?” a „Szándékosan nyújtott segítséget Fanni eltűnésében?” és legfőképp a „Mondta önnek B. László, hogy megölte Fannit?” kérdésnél jelzett a gép. A poligráf eredménye szerint a hölgy el akarja titkolni, hogy tudja, mi történt – mondta a bírónő kérdésére a szakértő.

Mohos Márton / 24.hu

Az eredmény a továbbiakban nehezítheti B. Erika, de leginkább a védelem helyzetét, mert bár a szakvélemény nem lehet az ítélet alapja, a bíróság a figyelembe veheti a benne foglaltakat.

„Celeb maffiózót csináltak belőlem”

B. László csak a 24.hu-nak nyilatkozott, azt mondta, bár hidegnek tűnik, dúlnak benne az érzelmek, és ha tehetné, visszapörgetné az idő kerekét. „Igyekszem felkészült lenni, és az érzelmeken túllépve koncentrálni a bírónő kérdéseire, és segíteni a bíróság munkáját. De nem könnyű kamerák kereszttüzében végigcsinálni ezt az egészet, és az sem, hogy egy celeb maffiózót csináltak belőlem” – mondta a vádlott.

„Sok minden dúl bennem, de kell a higgadtság, mert az életemért küzdök. Sőt, mára nemcsak a sajátomért. Van egy kisfiam, akit fel kell nevelnem.

Ha visszatekerhetném az időt, mindent máshogy csinálnék. Legrosszabb esetben a portástól kérnék segítséget! De akkor nem így cselekedtem, és hibáztam

– tette hozzá.

The post VV Fanni-ügy – B. László: Ha visszatekerhetném az időt, segítséget kérnék a portástól first appeared on 24.hu.

Related posts

Egy TikTok-videó szolgáltatott új nyomot egy négyéves korában eltűnt lány ügyében

MOCOHU

Az Exatlon nyertesét megváltoztatta a műsor

MOCOHU

Oltatlanok korlátozása Ausztriában: koalíciós válság és háborgás az érintettek között

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This