13.9 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
a rettenthetetlenbrechinbrechin city fccristiano ronaldoez pörögMAGYARORSZÁGmel gibsonskóciaszoborSzórakozástom churchvicceswilliam wallace

Bénább szobrot kapott a rettenthetetlen William Wallace, mint Cristiano Ronaldo

Új helyen, a skóciai Brechin City FC stadionja előtt leplezték le szeptember 6-án Tom Church szobrát, mely William Wallace, skót nemzeti hőst, pontosabban az őt megformáló Mel Gibsont ábrázolja.

Az ünnepségen készült fotók azóta elterjedtek a közösségi portálokon, és Church alkotásáról a legtöbbeknek a 2017-ben leleplezett, madeirai Ronaldo-szobor jut eszébe, melyen annak idején a fél világ nevetett – írja az Independent nevű brit lap.

Pedig Tom Church alkotása évtizedekkel ezelőtt készült: a brechini művész 1995-ben alkotta meg az emlékművet, abban az évben, amelyikben megjelent Mel Gibson Wallace-nek emléket állító, Braveheart (A rettenthetetlen) című filmje. A szobrot eredetileg Stirlinben, Wallace nemzeti emlékhelyén állították fel, de miután többször megrongálták, 2008-ban visszakerült a művész műtermébe.

Bár az alkotást sokáig Skócia leggyűlöltebb szobrának nevezték, úgy tűnik, ahhoz, hogy világhírűvé váljon, szükség volt egy focicsapat érintettségére is.

The post Bénább szobrot kapott a rettenthetetlen William Wallace, mint Cristiano Ronaldo first appeared on 24.hu.

Related posts

Mit csinál a négyszeres Stanley Kupa-győztes Újpesten?

MOCOHU

Kisbusszal ütközött egy autó a 4-es főúton

MOCOHU

Az ötvennél fiatalabbaknál ugrott meg a covidosok száma, Európa kétharmada lehagyott minket az átoltottságban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This