11.7 C
Budapest
April 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
jordánialengyelországMAGYARORSZÁGmenekültekNagyvilágsegély

1 millió eurós, magyar-lengyel program indul a jordániai kórházak segítésére

Magyarország és Lengyelország szorosan együttműködik annak megakadályozása érdekében, hogy egyes nyugat-európai országok rákényszerítsék az Európai Unióra azt az „elhibázott és veszélyes” migrációs politikát, amelynek következményeivel 2015 óta szembesülünk – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az általa vezetett tárca közleménye szerint kedden a dél-lengyelországi Karpaczban.

A magyar külügyminiszter lengyel kollégájával, Zbigniew Rauval folytatott tárgyalása után arról számolt be, hogy Afganisztánban egyre romlik a helyzet, látni a jelentéseket egy polgárháború kibontakozásáról, de már az iszlamista tálib lázadók hatalomátvétele előtt is a lakosság fele humanitárius segélyen élt.

Azok a nyugat-európai nyilatkozatok, amelyek minden afgán számára meghívóként értelmezendők, Európa vonatkozásában rendkívül felelőtlenek,

fogalmazott.

Rámutatott: a kontinens több irányból is migrációs nyomás alatt áll, már nem csak délről, Afrika vagy a Közel-Kelet irányából, hanem keletről, Fehéroroszországon át is, és ha ehhez még hozzáadódik egy bevándorlási hullám Afganisztánból, annak „beláthatatlan következményei lesznek”.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a magyar és a lengyel migrációs politika a „józan ész talaján áll”, Magyarország 2015-ben épített kerítést, Lengyelország pedig most tesz így a keleti határán.

Kiemelte, a két kormány nem csupán beszél arról, hogy helyben kell segíteni, és erre példaként hozta fel, hogy egy egymillió eurós program keretében magyar-lengyel együttműködésben segítséget nyújtanak jordániai kórházaknak, hogy megfelelően el tudják látni az ott tartózkodó szíriai menekülteket.

Végezetül leszögezte: a jelenlegi nyugat-európai migrációs politika óriási fenyegetést jelent Európa számára a biztonság és az identitás, valamint most az egészségügy szempontjából is, ugyanis egy tömeges bevándorlási hullám jelentősen megnövelné a koronavírus terjedésének kockázatát.

(MTI)

The post 1 millió eurós, magyar-lengyel program indul a jordániai kórházak segítésére first appeared on 24.hu.

Related posts

Holnap Kijevből is humanitárius folyosót nyitnak az oroszok

MOCOHU

A vártnál gyorsabban terjed az 5G

MOCOHU

Miskolcon tartanák meg a megszűnő POSZT-ot

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This