5.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
erődemonstrációészak-koreakatonai parádéMAGYARORSZÁGNagyvilág

Katonai parádé lesz Észak-Koreában

Katonai parádéra készül Észak-Korea, amire akár már a héten sor kerülhet – közölte a helyi hadsereg hírforrása kedden. Az MTI szerint Kim Dzsun Rak, a dél-koreai vezérkar egyik szóvivője azt mondta, hogy az előkészületeket Szöul és Washington is figyelemmel követi. A legújabb haditechnikai fejlesztéseket rendszerint ilyen katonai parádékon mutatják be, így egy ilyen esemény akár a nemzetközi kapcsolatokra is hatással lehet.

A dél-koreai médiának nyilatkozó források állítják, az ünnepségre legkorábban csütörtökön, Észak-Korea alapításának hetvenharmadik évfordulóján kerülhet sor. Egy másik lehetséges időpont október 10. Hetvenhat éve ugyanis ezen a napon alapították meg az országot vezető Munkapárt központi bizottságát. Az észak-koreai vezetés a katonai erejének demonstrálását rendre nemzeti ünnepekhez igazítja – írják. Szeptember elején az észak-koreai helyzetet nyomon követő 38 North hírportál műholdfelvételeken megfigyelt csapatmozgásokra hivatkozva szintén arról számolt be, hogy Észak-Korea katonai parádéra készülhet.

A phenjani vezetés legutóbb januárban szervezett hasonló eseményt. Azt megelőzően 2020 októberében ismertetett egy éjszakai bemutatón különféle hatósugarú ballisztikus rakétákat, amelyek közül néhány nukleáris töltettel is felszerelhető.

Az észak-koreai nukleáris leszerelésről szóló tárgyalások Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Donald Trump akkori amerikai elnök 2019-es vietnami csúcstalálkozója után fulladt be. Kim egy idei pártkongresszuson bejelentette, hogy országa továbbra is a nukleáris elrettentés útját fogja járni, és új fegyvereket, köztük új interkontinentális ballisztikus rakétákat fejleszt.

The post Katonai parádé lesz Észak-Koreában first appeared on 24.hu.

Related posts

Vírusbiztosan lehet ügyeket intézni a pénzügyi békéltetőnél

MOCOHU

Vasárnap kifehéredhet a táj, utána enyhülés jön

MOCOHU

Erre várt a fél világ: Federer győzelemmel tért vissza

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This