12.7 C
Budapest
April 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbudavári önkrományzatgellért-hegyMAGYARORSZÁGszarvas

Szarvas tévedt a Gellért-hegyre

A Budavári Önkormányzat osztotta meg Facebook-oldalán, hogy a közeli erdőkből a Gellért-hegyre tévedt egy fiatal (feltehetően) gímszarvas bika, ezért arra kérik a lakosságot, hogy a Gellért-hegy térségében fokozott óvatossággal kiránduljanak, továbbá kérik a kutyatulajdonosokat, hogy kutyáikat a Gellért-hegy területén biztonsági okokból tartsák pórázon.

Azt írták:

A vadon élő állatok alapvetően tartanak az embertől, a zajosabb, hangosabb parklátogatás alapból arra készteti őket, hogy már időben, kellő távolságra visszahúzódjanak. A vadak általában attól ijednek meg, ha hirtelen felbukkan előttük egy idegen ember vagy ha megkergeti őket egy-egy kutya. Ilyenkor fordulhat elő az az eset, hogy a hirtelen menekülés közben fellökhetik vagy megsebesíthetik az útjukba kerülő személyeket. Ha nagyobb zajjal közeledik az ember és az állat számít a jelenlétére, vagy az állat megpillantásakor kiadunk valamilyen hangot, lehetőséget biztosítunk az állat számára a menekülésre.

Hozzátették, ha valaki mégis szembe találkozna a szarvassal, ne essen pánikba: ne közeledjünk az állatok felé, kerüljük a hírtelen mozdulatokat, álljunk meg vagy lassan, hátráljunk ki előlük és várjuk meg amíg szépen elballagnak – írták.

The post Szarvas tévedt a Gellért-hegyre first appeared on 24.hu.

Related posts

Nyakon szúrta apját egy férfi Orosházán, a rendőrök rálőttek

MOCOHU

Lengyelországban egy hónap alatt terveznek 3-4 millió embert beoltani

MOCOHU

Most akkor kell félni az AstraZeneca vakcinájától?

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This