6.5 C
Budapest
April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
belgiumkoronavíruskoronavírus friss hírekMAGYARORSZÁGmúzeumNagyvilág

Múzeumlátogatásra küldhetik a betegeket az orvosok Brüsszelben

Múzeumlátogatást írhatnak fel a Covid-stresszben szenvedőknek az orvosok Brüsszelben egy három hónapos kutatás keretében. A belga főváros legnagyobb kórházában, a Brugmann kórházban a koronavírus-járvány okozta stressz miatt kezelt betegeknek öt ingyenes látogatást ajánlanak fel a város múzeumaiban – írta a Guardian online kiadása alapján az MTI.

Az eredményeket jövőre publikálják, a projektet pedig kiterjesztik, amennyiben sikeresnek mutatkozik a kiégésnek és a pszichés stressz egyéb tüneteinek enyhítésében.

Brüsszel kultúráért felelős vezetője, Delphine Houba elmondása szerint a kutatást a kanadai Québecben végzett hasonló projekt inspirálta, amelynek során az orvosok évente 50 múzeumlátogatást javasoltak pácienseiknek.

A koronavírus-járvány miatti krízishelyzet fokozta a stresszt, a kiégést és más patológiás tüneteket, ami hangsúlyozza az ilyen projektek fontosságát,

mondta Houba a L’Echo című belga lapnak.

A projektben részt vesz a Grand-Place-on lévő közintézmények mellett a Divat és Csipke Múzeum, a Csatornamúzeum, a Garderobe Manneken Pis, valamint a Kortárs Művészeti Központ. Houba elmondta, reméli, hogy a jövőben magánmúzeumok és -gyűjtemények is csatlakoznak a projekthez. „A döntés az övék a próbavizsgálat eredményei alapján” – tette hozzá.

The post Múzeumlátogatásra küldhetik a betegeket az orvosok Brüsszelben first appeared on 24.hu.

Related posts

Lenyűgöző képeket rajzol Paintben a 91 éves nagymama

MOCOHU

24 óra sem volt elég a kormánynak a lezárásról szóló rendelet kiadásához

MOCOHU

Igazi kézilabdahorror után jutott európai kupadöntőbe a Siófok

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This