6.5 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldegészségügyemberi erőforrások minisztériumaemmihorváth ildikóMAGYARORSZÁG

Horváth Ildikó: Pontosan megvannak, kik, hogyan és milyen mértékben terjesztenek álhíreket

A XV. IME Országos Egészség-gazdaságtani Továbbképzés és Konferencián tartott nyitóelőadást a magyar egészségügy fejlesztésének stratégiai irányairól Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár.

Az államtitkár előbb az egészségügyet egy labdához hasonlította, amit bár nyomnak, de az nem roppan össze, hanem formálódik, majd a vörösvérsejthez hasonlította, amely „formálódik, nem törik össze, hanem életet ad, és viszi tovább a dolgokat.” Hangsúlyozta, a járvány nem tudta összezúzni az elképzeléseket és azt, hogy új irányt vegyen az egészségügy.

Beszélt többek között arról is, hogy folyamatosan csökken az elvándorló orvosok száma, és jelentősen nőtt az orvosi pályát választók száma.

Történelmet formáló pillanatnak nevezte, amikor a Magyar Orvosi Kamara elnöksége kezet rázott Orbán Viktor miniszterelnökkel, és megvalósult az orvosi béremelés, illetve a hálapénz kivezetése. Arra a kérdésre, hogy a minisztériumban mérik-e a hálapénz kivezetésének hatását, az államtitkár azt válaszolta: visszajelzéseket gyűjtenek, konkrét mérésük azonban nincs.

Erős bírálat érte egy helyszínen Horváth Ildikót egy kérdezőtől, aki szerint az államtitkár beszéde több mellébeszélést is tartalmazott. A kérdező többek között azt vetette a politikus szemére, hogy az Emmi-nek határozottabban kellene kommunikálnia a társadalom felé az koronavírus elleni védőoltások felvételének szükségességét, konkrét kommunikációs kampányok kellenének.

Horváth Ildikó a bírálatra úgy reagált, hogy „sokan beszélnek konkrétumok nélkül.”

Szerinte a WHO is elismerően nyilatkozott a magyar járványkezelésről, valamint komoly kampány és hiteles tájékozatatás zajlott a vakcinák felvételét illetően. Ezt a kampányt mi sikeresnek tartjuk a félrevezető álhírek és hazugságok ellenére – hangsúlyozta, majd kiemelte: pontosan megvannak, kik, hogyan és milyen mértékben terjesztik ezeket.

Kisebbségben van az a tömeg, amit sikerült féretájékozttani álhírekkel és hazugségokkal – tette hozzá Horváth Ildikó.

The post Horváth Ildikó: Pontosan megvannak, kik, hogyan és milyen mértékben terjesztenek álhíreket first appeared on 24.hu.

Related posts

Papcsák a Nyeregben: a fideszes politikus cége kaszál az éttermen, ami a polgármestersége alatt indulhatott el

MOCOHU

RTL Klub: Ismert fideszes politikus apósa az óbudai késelés áldozata

MOCOHU

Ki akarta űzni az alkoholista apjából az ördögöt egy tóban, de végül belefojtotta

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This