9.7 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbud spencerbud spencer parkbudapestközgyűlésMAGYARORSZÁGutcanév

Hivatalos lett a Bud Spencer park és a Szabad Hongkong út Budapesten

A II. kerületben lesz Barlangkapu utca, Szabó Magda sétány, Psota Irén utca, Komlós Juci köz, illetve Melocco köz, a III. kerületben Bud Spencer park, a VIII. kerületben Koltói Anna tér és Szeles Erika tér – írta az MTI.

Hivatalossá váltak a IX. kerületben is a Fudan-ellenes utcanevek (Szabad Hongkong út, Ujgur mártírok útja, Dalai láma út, Hszie Si-kuang püspök út). A XI. kerületben lesz Molnár C. Pál lejtő, Szerenád utca és Szonáta utca, a XII. kerületben Eötvös Loránd park, a XXII. kerületben pedig Lili major köz, Kanyar utca, Térey Pál utca, valamint Pelikán Imre utca.

A Fudan-ellenes utcanevekről a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina már döntött, de azt a fővárosi önkormányzatnak is jóvá kellett hagynia. A Népszava szerint az előterjesztés azért ment át, mert a fideszesek csak akkor tudták volna leszavazni, ha saját javaslataikra is nemet mondanak.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint nem példa nélküli, hogy az utcatáblák már azelőtt kikerültek, hogy erről közgyűlési döntés született volna. Így történt ez a III. kerületi Bud Spencer parkkal is, amelyet a Kétfarkú Kutya Párt nevezett át. A III. kerület némi huzavona után támogatta az ötletet, a főváros korábbi vezetése azonban először visszadobta a javaslatot, ami most átment.

The post Hivatalos lett a Bud Spencer park és a Szabad Hongkong út Budapesten first appeared on 24.hu.

Related posts

Kijött Nánásiék új klipje, a kommentelők neheztelik, hogy Tóth Andi „szexizik benne”

MOCOHU

Tóth Andi: A gyerekkoromat vette el ez a szakma és az ismertség

MOCOHU

Sorra jelentik be az országok, hogy folytatják az oltást az AstraZenecával

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This