15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
járványkoronavíruskoronavírus-járványMAGYARORSZÁGNagyvilág

Ausztriában megközelítette a kétezret az új fertőzöttek száma

Ausztriában jelentősen megnövekedett a napi új megbetegedések száma, miközben a kórházban ápoltak és az intenzív kezelésre szorulók is egyre többen vannak – derül ki az egészségügyi minisztérium hivatalos adataiból.

Infektológusok, illetve virológusok eközben arra figyelmeztettek, hogy a koronavírus elleni védőoltás ellenére idén jóval előbb érte el Ausztriát a negyedik hullám, mint 2020-ban a második, és ha belátható időn belül nem sikerül ellaposítani a járványgörbét, elkerülhetetlen lesz egy újabb zárlat.

A lakosság oltakozási hajlandósága pedig egyre csak csökken. Amíg júniusban még nyolcvanezer körül mozgott a napi beadott oltások száma, ez júliusra hatvanezer alá csökkent, augusztusban pedig már csak napi húsz-huszonötezren veszik fel – többnyire a második – oltásukat országosan. Ausztriában eddig 5 206 024 ember kapta meg a koronavírus okozta betegség elleni vakcina mindkét adagját, tehát a lakosságnak mindössze 58 százaléka rendelkezik teljes immunitással.

A médiában élénk társadalmi vita folyik arról, miként lehetne az embereket rávenni az oltásra. A tartományok különféle oltási akciói – egyebek között az oltóbuszok, oltóhajó a Dunán, oltakozási lehetőség a bevásárlóközpontokban – egyelőre nem hozták meg a hozzájuk fűzött reményeket. Egyre többen szorgalmazzák, hogy az éjszakai szórakozóhelyeket, illetve a kulturális és sportrendezvényeket csak azok látogathassák, akiket már beoltottak. Ezt a lehetőséget az osztrák kancellár sem zárta ki, amennyiben a járványügyi helyzet tovább romlana.

A kormány csütörtökön a szakértőkből álló koronavírus-válságstábbal, majd előreláthatólag jövő hétfőn a tartományi vezetőkkel tanácskozik, hogy meghatározzák a szükséges lépéseket.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 1848 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 690 153 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 545, az intenzív kezelésre szorulók 142-en vannak.

A Covid-19 szövődményeibe az elmúlt napon hárman haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma így 10 775-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 663 461.

Kapcsolódó
Szlávik János: koronavírus-fertőzés után semmiképp nem ajánlott a harmadik oltás

A szakember szerint semmiképpen nem ajánlott harmadik oltás azoknak, akik megkapták korábban a két oltást, és koronavírus-fertőzésen is átestek.

The post Ausztriában megközelítette a kétezret az új fertőzöttek száma first appeared on 24.hu.

Related posts

Szlávik János már az ötödik hullámról beszél

MO.CO.HU

Henry Kettner: Négy éven belül az összes nagyszülőmet elvesztettem

MO.CO.HU

Már 321 hajó várakozik a Szuezi-csatorna két végén

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This