10.9 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
az ördög ügyvédjeBelföldborkai zsoltborkai-botrányborkai-ügyczeglédy zsoltMAGYARORSZÁGördög ügyvédje

Czeglédy Csaba: Vannak egyértelmű sejtéseim, ki az ördög ügyvédje

A Kubatov Gábor rendelkezésére álló információkkal nehéz egy ellenzéki képviselőnek, többek közt erről beszélt a 444.hu-nak adott videóinterjújában Czeglédy Csaba, akit a héten meggyanúsítottak, hogy ő az ördög ügyvédje.

Kapcsolódó
Az ördög ügyvédje: Fidesz-csicska Polt Péter, nem talált!

Kedden Czeglédy Csabát gyanúsították meg az ügyben.

A DK-s politikus úgy fogalmazott, Kubatov egy évvel hamarabb ment el személyesen Borkai Zsolthoz a felvételekkel, mint ahogy az napvilágot látott. Szerinte az kérdéseket vet fel, hogy Kubatov honnan szerzett tudomást a terhelő fényképekről és a videóról.

Engem nem kerestek meg, de van arról tudomásom, hogy magasabb beosztású ellenzéki politikust megkerestek 2019 nyár végén, hogy vannak ezek a felvételek és hátha tud valamit vele az ellenzék csinálni, de az a szál elhalt. A bajai videó, amiről hamar kiderült, hogy hamisítvány, félelmet keltett, és (a Borkai-videónál – a szerk.) el se jutottak érdemben addig, hogy megvizsgálják. Kettő, nem mernek konfrontálódni a Fidesszel, senki nem szeretne céltáblára kerülni

– magyarázta.

Czeglédynek idén április elején küldtek idézést, hogy gyanúsítottként meghallgatnák. Innen szerzett tudomást róla, hogy magas fokú iránta az érdeklődés. Onnan tudta meg, hogy a Borkai-ügyről van szó, hogy Polt Péter egy írásbeli kérdésre adott válaszba beírta az ügyszámot.

Április 8-án már négy helyen keresték egyszerre a nyomozók, Czeglédy szerint még azt sem tudták, fizikailag hol tartózkodik, este pedig kihallgatták.

A Facebook-hirdetéssel kapcsolatban, amivel összefüggésbe hozták az ügy kapcsán úgy fogalmazott, ha ő szivárogtatott volna, biztos nem költ reklámra, mert a felvételek magukért beszéltek.

Többet tudok az ügyről, mint amit elmondok vagy el akarok mondani, de híres vagyok arról, hogy jól tudok titkot őrizni. Túlbuzgóságból hirdetést is elindítottak, de felesleges volt, a Borkai-sztori 5-6 napra a Fidesz kommunikációs gépezetét is lebénította. Vannak egyértelmű sejtéseim, ki az ördög ügyvédje, de ha nekem védenem kell másokat, akkor megvédem a titkaikat

– mondta.

A Facebook-oldal létrehozójának személyéről nincs konkrét tudomása, de

nagyjából azt a két-három embert, akinek ehhez köze lehet hozzá, be tudná azonosítani.

Úgy folytatta, kicsit sajnálja, hogy nem ő az ördög ügyvédje, mert büszkélkedhetne vele.

Nem hiszem, hogy megvetnének emiatt, de idegen tollakkal nem ékeskedek. Zseniális az ördög ügyvédje, kár, hogy nem én vagyok

– fogalmazott.

Nem tudja megfejteni, mi áll az ellene indított eljárás mögött, szerinte a Fidesz ezzel ácsolja egy vidéki, részben ismeretlen politikusnak a szobrát. Nem örül, hogy ezzel kell szerepelnie az országos sajtóban, szívesebben beszélne az előválasztásról, de nem hiszi, hogy emiatt kevesebben szavaznának rá. Úgy véli, ez a gyanú erősíti az ellenzéki elkötelezettségét.

Az elmúlt két hétben elmondása szerint semmilyen új bizonyíték nem került elő.

Nem jutottak egyről a kettőre másfél év alatt, de valakit csak meg kéne gyanúsítani. Egy-két hónapon belül vádemelés lesz és jó hülyét csinál magából a Fővárosi Törvényszéken a Fővárosi Főügyészség, ott érdemi bizonyítékok nélkül mit csinálnak ezzel a vádirattal? Ügyvédet perrel fenyegetni nem egy túl hatékony dolog, legrosszabb esetben is kapok egy pénzbírságot olyan valamiért, amit nem követtem el

– fűzte hozzá.

Mint ismeretes, 2019 októberében, kevéssel az önkormányzati választás előtt robbant ki az a botrány, amelynek során „Az Ördög ügyvédje” nevű blogon egy Borkai Zsolt fideszes politikust, akkori győri polgármestert is ábrázoló, egy jachton készült szexvideórészletet tettek közzé, valamint olyan információkat, amelyek gazdasági visszaélésekről, korrupcióról szóltak. Borkai ennek ellenére megnyerte a polgármester-választást, de kevéssel később lemondott hivataláról.

Korábban arról is írtunk, hogy Egyenesen Washingtonból, az akkori Trump-kormányzat igazságügyi minisztériumától kért segítséget „Az Ördög ügyvédje” utáni nyomozáshoz a fővárosi főügyész. Ibolya Tibor tavaly januárban intézkedett azért, hogy olyan adatokat szerezzen az Egyesült Államokból, melyekkel azonosíthatják a 2019-es önkormányzati választási kampány meghatározó botrányának kirobbantóját.

The post Czeglédy Csaba: Vannak egyértelmű sejtéseim, ki az ördög ügyvédje first appeared on 24.hu.

Related posts

NMHH: a 3G felett eljárt az idő

MO.CO.HU

Újabb milliós pénzbírságot kapott Gődény György

MO.CO.HU

Rubint Réka már előre tudja, hogy miért fognak belekötni a kommentelők az Eiffel-torony tetején készült fotójába

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This