6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
konzolMAGYARORSZÁGplaystation 5sonyTechvideojáték

Megvan, mitől lett könnyebb az új PlayStation 5 modell

Augusztus végén tűnt fel az első olyan PlayStation 5 modell Ausztráliában, amire nemcsak, hogy egyszerűbben lehet felcsavarozni az álló és fekvő helyzetben is nélkülözhetetlen talpat, mint a tavaly ősszel piacra dobott első verzióra, de a súlya is 300 grammal kevesebb lett.

Akkor még nem lehetett tudni, hogy az újgenerációs konzol frissített verziója (CFI-1102A) pontosan mitől is lett könnyebb, időközben viszont a youtuber Austin Evans szétszedett egy ilyen (optikai meghajtó nélküli) PlayStation 5 modellt, és a burkolat alatt fény derült a „turpisságra”.

Austin Evans / Twitter Balra a régi, jobbra az új hűtőrendszer.

A súlycsökkenés annak köszönhető, hogy a Sony mérnökei újratervezték a hűtőrendszert, aminek eredményeként az újabb PlayStation 5 modell már kisebb hűtőbordát kapott (és eltűntek a réz elemek), a ventilátorban pedig sűrűbben állnak egymás mellett a lapátok.

Evans ugyanakkor nemcsak szétszerelte a korábbi és a friss verziót, de azonos terhelés mellett méréseket is végzett, és az eredmények szerint a visszafogottabb hűtőrendszerrel szerelt CFI-1102A modell jobban melegszik – legalábbis erre utal, hogy a youtuber szerint ez a konzol 3-5 fokkal melegebb levegőt pumpált ki magából, mint az elődje. Ebből feltételezhető, hogy maga a rendszer is magasabb hőfokon üzemel, arról ugyanakkor jelenleg még nincs semmilyen információ, hogy ez a változás bármilyen negatív hatással lenne a gép működésére.

Az újabb és könnyebb modell időközben nemcsak Ausztráliában, de Japánban, az Egyesült Királyságban és az Amerikai Egyesült Államokban is felbukkant, illetve a lapunk információi szerint hamarosan Magyrországon is kaphatók lesznek ezek a részben áttervezett variánsok.

Birkás Péter további cikkei
  • Dél-Korea szépen odacsapott az Apple-nek és a Google-nek
  • Már az újgenerációs konzolok mellé is jók az új Philips tévék
  • 40 százalékkal gyorsabb elődjénél a Samsung Galaxy A52s 5G

The post Megvan, mitől lett könnyebb az új PlayStation 5 modell first appeared on 24.hu.

Related posts

Észak-Korea ballisztikus rakétát indított a Japán-tenger felé

MO.CO.HU

Kimi Räikkönen újabb futamot hagy ki

MO.CO.HU

Hazatalálsz: jól ismert fordulatokat ültet a mesebeli magyar kisvárosba a TV2 új szappanoperája

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This