12.7 C
Budapest
April 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldelteelte informatikai karhibrid oktatásMAGYARORSZÁG

Sajátos hibrid oktatással vág neki az új tanévnek az ELTE egyik kara

Az ELTE Informatikai Karának hallgatói nemrég egy emailből értesültek arról, hogy az egyetemen egyedi megoldással kezdődhet a 2021/22-es szemeszter: névsor szerint osztják fel a hallgatókat, egyik héten a névsor első felének, másikon a második felének kell bejárni.

Megkerestük az intézményt, valóban így zajlik-e majd a tanítás, az ELTE pedig megkeresésünkre azt közölte:

Azok a hallgatók, akiknek a Neptun tanulmányi rendszerben regisztrált nevük A-K betűkkel kezdődik, az „A” hétre, míg akiknek L-Z betűkkel kezdődik, a „B” hétre kerültek besorolásra. Az „A” hét a szeptember 6-i héttel, míg a „B” hét a szeptember 13-i héttel kezdődik, ezek aztán felváltva ismétlődnek egészen a szorgalmi időszak végéig.

Hozzátették: az így besorolt hallgatók a karon tartott hibrid órákon a saját hetükben jelennek meg személyesen, míg az alternatív héten csak online vesznek részt az órákon, csak speciális esetekben, az oktatóval egyeztetve, illetve a fix csoportokban lehetnek ez alól kivételek.

Az ELTE továbbá jelezte, hogy az oktatók az órákat a tanteremből tartják meg jellemzően szinkron online módon, minőségi, innovatív digitális tananyagok használatával, és prioritásnak tekintették azt is, hogy a tantermek férőhelyeinek legfeljebb a felét kihasználva szervezzék meg az oktatást.

A gyakorlatokon kötelező a személyes részvétel kéthetente azoknak, akik nem kaptak távolléti oktatásra engedélyt. Az előadásokon csak azon képzések esetén kötelező a részvétel, ahol ezt a képzési terv előírja, de ezeken az előadásokon sem kötelező azonban a személyes részvétel, az online részvétel is elegendő.

The post Sajátos hibrid oktatással vág neki az új tanévnek az ELTE egyik kara first appeared on 24.hu.

Related posts

Dua Lipa magassarkújában egyetlen lépés megtétele is lehetetlen küldetésnek tűnik

MOCOHU

Nem teljesen világos, hogy Lady Gaga miért pózol asztalra emelt lábbal

MOCOHU

A kutyakölykök tanulás nélkül is jobban megértik az embereket, mint a farkasok

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This