6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldiskolaiskolakezdésjárványügyi intézkedésekkásler miklóskoronavíruskoronavírus friss hírekMAGYARORSZÁG

Lazítottak az iskolák járványügyi védelmén

Jóval lazábbak lesznek az iskolákban alkalmazandó járványügyi szabályok, mint az előző félévben – ez derül ki abból, a Telex birtokába került levélből, amelyet Kásler Miklós küldött augusztus 25-én az iskoláknak. Az emberi erőforrások minisztere felhívta a figyelmet arra, hogy változatlanul fontos az, hogy a köznevelési intézmények figyelmet fordítsanak az alapvető egészségvédelmi szabályokra és továbbra is az Intézkedési Terv ajánlásait javasolja alkalmazni.

A hírportál ismertetése szerint ugyanakkor a szerdán kezdődő új tanévben már nem lesz kötelező a maszkviselés – igaz, azt megtiltani sem lehet. Reggel nem lesz hőmérőzés az intézmények bejáratánál, és nem kell tartani a 1,5 méteres védőtávolságot sem. Azonban az iskolák dönthetnek úgy, hogy továbbra is nagyobb termekben osztják szét a gyerekeket. A testnevelésórákat meg lehet tartani zárt térben is és a kollégiumokban sem lesz kötelező a védőtávolság betartása.

Szeptembertől lehet több napos, ottalvós osztálykirándulást tartani, bár a minisztérium inkább a belföldi utakat javasolja.

A koronavírus tüneteit mutató gyereket nem szabad közösségbe vinni, és csak orvosi igazolással térhet vissza az iskolába. Ha egy diákról kiderül, hogy fertőzött, haladéktalanul el kell különíteni, igazolt fertőzés esetén pedig a Járási Hivatalt és a minisztériumot is értesíteni kell – írják.

A Telex cikkében az is olvasható, hogy a szülő csak alapos indokkal veheti ki a gyerekét az iskolából és ezt csak az iskolaigazgató döntése alapján lehet járványügyi helyzetből fakadó igazolt hiányzásnak tekinteni. Ez esetben mérlegelnie kell, hogy hogy fennáll-e a reális veszélye annak, hogy a diák megfertőződhet az iskolában, az iskolába menet, vagy megfertőzheti a vele egy háztartásban élőket, és hogy otthonmaradás esetén a gyerek megfelelő felügyelet alatt áll-e.

The post Lazítottak az iskolák járványügyi védelmén first appeared on 24.hu.

Related posts

Itt a Szikla életéről szóló sorozat első előzetese

MO.CO.HU

A nap legfontosabb hírei – 2021. december 15.

MO.CO.HU

Musk már 2024-ben embert juttathat a Marsra

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This