12.7 C
Budapest
April 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁGnovák katalinparragh lászlópécsi pride

Meghívták Novák Katalint a pécsi Pride-ra

Közlemény formájában meghívót küldtek Novák Katalinnak az első pécsi Pride szervezői, akik örömmel értesültek arról, hogy a miniszter elítélte Parragh László kijelentését. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy tanévnyitón azt mondta, „nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik”.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden reagált az elnök kijelentésére. „Mélységesen helytelen, amit ő mondott, én ezzel nem értek egyet, és abban a kormánynak is mindig határozott volt az álláspontja, hogy a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét” – mondta Novák.

A szeptember 18-án esedékes I. Pécsi Pride meghívójában a szervezők azt írják Novák Katalinnak, „ünnepeljük együtt a sokszínűségben rejlő értékeket, az egyén szabadságát és az összefogás erejét. Mutassuk meg szeptember 18-án, hogy bárhol szabadok lehetünk!”

Egyetértünk Novák Katalinnal abban, hogy a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon kell, hogy élhesse az életét. Az államnak feladata, hogy támogassa a családokat, és minden család számára biztosítsa a megfelelő jogi és társadalmi védelmet; biztosítsa a családoknak az örökbefogadáshoz, a mesterséges megtermékenyítéshez és a házassághoz való lehetőséget, szexuális orientációtól függetlenül – hiszen az minden állampolgárnak a magánügye

– hangsúlyozzák.

The post Meghívták Novák Katalint a pécsi Pride-ra first appeared on 24.hu.

Related posts

Érdemes sokáig fennmaradni, érkeznek a Perseidák

MOCOHU

Karácsony szerint a Szalamandra-völgyet kell megvédeni, nem a Mocsárosdűlőt

MOCOHU

Indul a harmadik körös oltás Izraelben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This