12.7 C
Budapest
April 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
az ördög ügyvédjeborkai zsoltczeglédy csabafővárosi főügyészségKözéletMAGYARORSZÁG

Czeglédy Csabát meggyanúsította a rendőrség, hogy ő az ördög ügyvédje

A Fővárosi Főügyészség kedden közleményt adott ki „az ördög ügyvédje” – üggyel kapcsolatban, amelyben azt írták, hogy nyomozó hatóság az ügy jogász végzettségű gyanúsítottját folytatólagosan kihallgatta, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosította. Ennek lényege szerint, a gyanúsított az ügy tárgyát képező bűncselekménynek nem bűnsegédje, hanem tettese.

Bár az ügyészség nem közölt nevet, úgy értesültünk, hogy Czeglédy Csabáról van szó. A politikus ezt meg is erősítette lapunknak.

Mint ismeretes, 2019 októberében robbant ki az a botrány, amelynek során az „ördög ügyvédje” nevű blogon Borkai Zsolt fideszes politikus, akkori győri polgármesterhez kapcsolódó szexvideó-részletet tettek közzé, valamint olyan információkat, amelyek gazdasági visszaélésekről, korrupcióról szóltak.

A közlemény szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – a zsarolás miatt indult ügytől történt elkülönítés folytán – a különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben két személlyel szemben folytat nyomozást. Mint írták, a rendelkezésre álló adatok alapján a jogász végzettségű gyanúsított hozta nyilvánosságra az ügy tárgyát képező kompromittáló videófelvételt, amely különleges személyes adatokat tartalmazott, és amelynek nyilvánosságra kerülése a felvételen szereplő személyeknek jelentős érdeksérelmet okozott. Hozzátették azt is, hogy a megalapozott gyanú módosítását a nyomozás során beszerzett újabb adatok, így például a nyomozó hatóság által külföldről beszerzett digitális bizonyítékok alapozták meg.

Lehet, hogy a baloldalon még szimpatikus is lenne, ha kiderülne, hogy én vagyok az ördög ügyvédje, de sajnos ki kell ábrándítanom mindenkit, nem én álltam a Borkait megbuktató blog mögött,

mondta a megkeresésünkre Czeglédy Csaba, akit 2021 áprilisában hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozók – a politikus állítása szerint –  tavasszal azt mondták neki, hogy hogy a Borkai Zsolt valódi arca néven létrehozott, jelenleg „Az ördög ügyvédje” nevű Facebook oldal kezelője Győr-Moson-Sopron megye területére koncentrálva hirdetést kért, a hirdetés költségét pedig Czeglédy bankszámlájával fizették, ezért őt bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségével, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsították meg.

A DK-s politikus a 24.hu-nak megerősítette, hogy kedden valóban bent volt a rendőrségen és meg is gyanúsították, elmondása szerint azonban semmilyen új bizonyítékot nem hoztak fel az ügyben a hatóságok. Czeglédy úgy véli, hogy a rendőrség kifejezetten az ügyészség felszólítására döntött úgy, hogy meggyanúsítja az ügyben. A politikus megjegyezte azt is, hogy a kihallgatás során az is kiderült számára, hogy a vizsgálat során semmilyen IP-címet nem tudtak beazonosítani, ami konkrét személyhez köthető lett volna. Czeglédy hétfőn a szombathelyi Nyugat.hu hírportál podcast adásában is arról beszélt, hogy amit nem csinált, azzal nem akar ékeskedni.

Czeglédy Csaba az őszi ellenzéki előválasztáson a DK színeiben indul, a Vas megyei 1. számú választókörzetben, az LMP, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum által támogatott Ungár Péter, valamint a volt fideszes alpolgármester, Koczka Tibor ellen.

The post Czeglédy Csabát meggyanúsította a rendőrség, hogy ő az ördög ügyvédje first appeared on 24.hu.

Related posts

Cégtemetőben végezte a Sólyom Airways légitársaság

MOCOHU

Hosszú az út, míg egy influenszert képernyőre mernek engedni a magyar csatornák

MOCOHU

Csapatával is szembemenne, hogy a Magyarországról rajtoló Girón villantson

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This