8.5 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
átveréscsalásinstagraminternetkiberbiztonságközösségi médiaMAGYARORSZÁGonlyfansTech

Magyar lányok képeit lopják az instagramos csalók

Átverés terjed az Instagramon, amiben attraktív, fiatal lányok képeivel élnek vissza a csalók, az OnlyFans szolgáltatás nevét is kihasználva. Erre több külföldi hírportál is felhívta a figyelmet a közelmúltban, de most már több magyar felhasználót érintő esetet is jeleztek felénk ismerőseink és olvasóink a napokban.

A kiberbűnözők a nyilvánosan elérhető képek lementése után a felhasználó fiókjának nevét is lemásolják, annyi különbséggel, hogy a kamufiók nevének végére odabiggyesztenek egy aláhúzásjelet (tehát a „csinicsajból” például „csinicsaj_” lesz) . A kreált profil leírásában egy látszólag OnlyFans profilra mutató linket lehet találni, ami népszerű platform a szexmunkások körében. A link valójában adathalász felületre vezet, amin keresztül a csalók bankkártya-adatokat próbálnak elcsaklizni a netezőktől további pikáns képeket ígérve.

Sajnos az ilyen jellegű csalások nem annyira ritkák a közösségi oldalakon, és a felhasználóknak a szokásos tanácsokkal lehet csak szolgálni: jelentsék a kamufiókokat, a visszaélések elkerülése érdekében pedig lakatolják le a profiljukat privát láthatóságra, és mindenképp kezeljék fenntartással a profilok leírásaiban elhelyezett linkeket.

Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Mérföldkőhöz érkezett az LG a 6G terén
  • Még hasznosabbá vált a BKK Futár
  • Gond van egyes iPhone-ok hangszórójával, ingyen javít az Apple

The post Magyar lányok képeit lopják az instagramos csalók first appeared on 24.hu.

Related posts

Orbán Viktor: Azt ajánljuk Magyarországnak, hogy akarjon többet

MOCOHU

A napszemüveges Miley Cyrus mellett simán elsétálnánk az utcán

MOCOHU

Melegszik az idő, jövő héten 16 fok is lehet

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This