18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágnegyedik hullámnémetországoltás

Több hónapos csúcson az ápolásra szoruló fertőzöttek száma Németországban

Több mint két hónap után először ismét meghaladja az ezret az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) fertőzöttek száma a németországi kórházak intenzív osztályain egy vasárnap közölt kimutatás szerint – írja az MTI.

Az intenzív és baleseti ellátási terület szakmai szervezetének (DIVI) adatai szerint a nyilvántartásukban szereplő 1257 kórházban 1008 fertőzöttet ápolnak az intenzív terápiás osztályokon, 34-gyel többet a szombatinál.

Az intenzív ápolásra szoruló SARS-CoV-2-fertőzöttek száma legutóbb június 18-án volt ezer felett. Akkor 1011 betegről kellett gondoskodni. Számuk július közepéig folyamatosan csökkent, majd a vírus delta nevű változatának szétterjedése révén elindult negyedik járványhullámmal ismét emelkedésnek indult.

Az intenzív osztályokra nehezedő teher egyelőre messze elmarad a tavaly év végén, a második hullám legnehezebb szakaszában regisztrált csúcstól, amikor 5762 beteg szorult intenzív ellátásra.

Az utóbbi hetek adatai szerint a súlyos lefolyású fertőzés elsősorban a SARS-Cov-2 okozta betegség (Covid-19) elleni védőoltástól elzárkózókat fenyegeti. Ezt mutatja a szövetségi kormány legutóbbi, hétfői összesítése, amely szerint a SARS-Cov-2 miatt kórházba kerülők 90 százalékának és az intenzív ellátásra szorulók 94 százalékának nincs védőoltása. Ezért a berlini vezetés az oltási kampány gyorsítására törekszik, és azzal számol, hogy az alapvető fertőzéshigiéniai óvintézkedéseken – közösségi maszkviselés, társas távolságtartás – kívül más korlátozásokra egyelőre nem lesz szükség az oltással rendelkező és a fertőzésen átesett emberek esetében.

A Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) vasárnapi kimutatása szerint az utóbbi 24 órában 8416 fertőződést mutattak ki tesztekkel. Ez csaknem 20 százalékos emelkedés az egy héttel korábbi 7150-hez képest.

The post Több hónapos csúcson az ápolásra szoruló fertőzöttek száma Németországban first appeared on 24.hu.

Related posts

Premier: 22 éves, de alig ismert dalok a colorStartól

MO.CO.HU

Belehalt az agysérülésébe a Bihari utcai villamosmegállónál megvakított férfi – videó

MO.CO.HU

Több mint száz rendőrségi épületet zárnak be, több településen nem lesz rendőr

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This