11.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
amputáltdupla amputáltjohn lawsonkedvencek temetőjeKultúraMAGYARORSZÁGparamount

Egy karjait elveszített színész is csatlakozott a Kedvencek temetője készülő folytatásának stábjához

A színészként, producerként, rendezőként, íróként, illetve a fogyatékossággal élők elszigetelődése ellen küzdő harcosként is aktív John W. Lawson az elmúlt másfél évtizedben világszinten leginkább apró epizódszerepeivel hívta fel magára a figyelmet, hiszen a Westworldben, a Különleges ügyosztályban, az Esküdt ellenségekben, illetve az American Horror Storyban is láthattuk, most azonban élete legfontosabb alakítására készül, hiszen ő kapta meg a Stephen King-adaptációként készült Pet Sematary, azaz a Kedvencek temetője egyelőre cím nélküli folytatásában feltűnő Stanny szerepét – értesült a Variety.

A néhány hete már gyártás alatt álló film ezzel az első mozifilmek egyikévé válik majd, amiben egy nem születésétől fogva hiányzó végtaggal élő színész tűnik fel.

A kifinomult myoelektromos protézisekkkel élő Lawson egy 1987-es balesetben veszítette el a karjait: a színészként, illetve táncosként végzett munkái közt különböző állásokat elvállalva épp egy jókora víztartály festésén dolgozott, mikor a teste 30 százalékán égéseket, karjain pedig helyrehozhatatlan sérüléseket okozó áramütés érte.

A háromévesen zongorázni kezdett, húszéves koráig meg sem álló színész ezzel nem adta fel, hiszen miután négy hónapos lábadozás után elhagyta a kórházat, rövidesen az Egyesült Államok

első dupla amputált magánpilótájává, illetve a világ egyetlen, karok nélkül élő búvároktatójává vált.

Lawson szerepének részletei egyelőre nem ismertek, a Paramount stúdió arról azonban beszélt, hogy

Stanny szerepét Lawson meghallgatása után teljesen átírták, hogy minél átütőbb lehessen a vásznon.

A film forgatókönyvírói és rendezői posztját is betöltő Lindsey Beer néhány apró részletet is megosztott a Varietyvel – eszerint a karakternek nehéz élete volt, ami miatt támadóan viselkedik a főszereplő Jud Crandallal, a felszín alatt Stanny azonban kapcsolódási pontot keres, és fel akarja fedni az igazságot Crandallnak – Lawson teljesítménye pedig nem csak emberséget, de finomságot is hoz a szereplőnek.

Beer hozzátette:

minden filmjében igyekszik minél szélesebb rétegeket megjeleníteni, és a mindennapjaikban bármiféle módon korlátozott embereknek is fontos szerepeket adni, így ez most sem lehetett másként.

The post Egy karjait elveszített színész is csatlakozott a Kedvencek temetője készülő folytatásának stábjához first appeared on 24.hu.

Related posts

Hiába tagadta meg QAnon-hitét Trump üdvöskéje

MOCOHU

Nyugtalanító a helyzet Párizsban, evakuálnak betegeket a kórházakból

MOCOHU

Bejelentette kormányát Rishi Sunak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This