11.7 C
Budapest
April 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldfelmérésMAGYARORSZÁGpdszpedagógustanárok

A pedagógusok mellbevágóan rossz helyzetét méri fel a PDSZ

Felmérést kezdeményez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) arról, mennyire nyomorognak a tanárok az alacsony fizetésük miatt. A PDSZ közleménye így fogalmaz:

A munkakörülmények romlása, a fizetések elinflálódása ma már oda vezetett, hogy sokan ténylegesen nélkülöznek. A szakszervezet alig egy napja közzétett felmérése elsősorban a munkatársak életkörülményeit, a lakhatási és egyéb szegénység mértékét térképezi fel.

A közlemény szerint sokan kitöltötték már a kérdőívet, az eredmények pedig „mellbevágók”. Azt is felmérik egyébként, meddig hajlandóak elmenni a tanárok a tiltakozásban. A kérdőív (ami itt érhető el) kiértékelését egy hét múlva végzik el.

Eközben az RTL Klub Híradója is foglalkozott egy anyagban a tanárok sanyarú anyagi helyzetével. Ebben a PDSZ által közzétett, a kormánynak üzenő, több tanár által felvett videoegyveleget is megmutatják. Többek közt 920 forintos a kezdő pedagógusok órabére. Az egyik fő gond, hogy nem követi a minimálbér mozgását a pedagógusoké. A kormány mindenesetre nem tervez emelést, habár elismerik, a pályakezdők nehéz helyzetben vannak.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

The post A pedagógusok mellbevágóan rossz helyzetét méri fel a PDSZ first appeared on 24.hu.

Related posts

Az év, amikor örökre megváltozott a mozi

MOCOHU

Az Index új vezérigazgatója szerint Szombathy Pál maradhatott volna főszerkesztő

MOCOHU

50 tűzoltó próbálta menteni a kiskőrösi palackozót

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This