11.7 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afganisztánjoe bidenkivonulásMAGYARORSZÁGNagyvilágusa

Biden nem hosszabbítja meg az afganisztáni kivonulás határidejét

Joe Biden amerikai elnök nem tervezi meghosszabbítani az afganisztáni csapatkivonásra kitűzött augusztus 31-i határidőt – írja az MTI a The Hill című, kongresszusi ügyekkel foglalkozó lapra hivatkozva.

Az értesülést egy meg nem nevezett magas rangú kormánytisztviselő is megerősítette. A forrás szerint Biden a nemzetbiztonsági csapatával való egyeztetést követően hozta meg a döntést, figyelembe véve a biztonsági kockázatot, amelyet a további maradás jelentene. Az elnök ugyanakkor készenléti terveket is kért arra az esetre, ha a helyzet megváltozna, és több időre lenne szükség.

Boris Johnson brit miniszterelnök az MTI szerint a G7 csoport Afganisztánról szóló online csúcsértekezletét követő nyilatkozatában megerősítette a hírt.

Az amerikai csapatok kivonására Joe Biden eredetileg szeptember 11-ét jelölte ki az idén április közepén. Ez szimbolikus időpont lehetett volna, hiszen éppen azon a napon lesz kerek húsz esztendeje a 2001. szeptember 11-i merényleteknek, amelyek végső soron az Egyesült Államok afganisztán bevonulásához vezettek. Joe Biden később, július 8-án új bejelentést tett, ekkor már augusztus 31-ről beszélt a csapatkivons végső határidejeként.

The post Biden nem hosszabbítja meg az afganisztáni kivonulás határidejét first appeared on 24.hu.

Related posts

Többszörös visszaeső a szegedi bombafenyegető

MOCOHU

Tizenkétezer dollárt lopott el ukrán menekültektől egy román férfi

MOCOHU

Egy csapat nő meztelenkedett Dubajban, börtönt kaphatnak érte

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This