6.3 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbelvárosfideszlakosságMAGYARORSZÁGparkolásszentgyörgyvölgyi péter

Fideszes önkormányzat tiltakozik a budapesti parkolási reform miatt

Kritizálja a fideszes vezetésű Belváros azt, hogy kizárólagos lakossági parkolást vezetnek be több budapesti kerületben, egyelőre kísérleti jelleggel. A parkolási szabályok szigorítása célja, hogy a helyben élők előnyt élvezzenek. A modell egyelőre kísérleti jelleggel startol el a napokban, legelőször a VI. kerületben. Ezt követi a VII. és a XIII. kerület.

Az V. kerületi önkormányzat ugyanis diszkriminatív fővárosi döntésnek tartja, hogy bár a városrész polgármestere már tavaly novemberben előterjesztette kizárólagos lakossági parkolóhelyek létrehozásáról szóló ötletét a fővárosnak, arra Belváros-Lipótváros még mindig nem kapott engedélyt, de a VI. kerületben elindulhatott az új parkolási rend.

Az önkormányzat az MTI-vel hétfőn azt közölte: Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), Belváros-Lipótváros polgármestere 2020 novemberében elsőként nyújtotta be javaslatát a főpolgármesternek arról, hogy minden budapesti polgármester az általa vezetett kerület lakosai számára kizárólagos várakozóhelyeket jelölhessen ki. Ezt Karácsony Gergely akkor elutasította, arra hivatkozva, hogy a jogszabályi környezet nem tesz lehetővé a Fővárosi Önkormányzat számára a fővárosi parkolási rendeletben meghatározottakon túlmenően bármilyen további szabályozást.

Ennek ellenére több szomszédos kerület az V. kerületi ötlet alapján elkezdett forgalomtechnikai terveket készíttetni a kizárólagos lakossági várakozás vonatkozásában

– írták.

A közlemény szerint az V. kerület forgalomtechnikai kiviteli tervét idén január 25-én nyújtották be a Budapest Közút Zrt.-hez jóváhagyásra. A cég az előírás szerinti 20 napos határidő helyett a polgármester által írt újabb levél után, csak július 26-án küldött “megdöbbentő választ”. Eszerint bár időközben sikerült megtalálni vagy kialakítani azt a jogi környezetet, amely már lehetővé teszi kizárólagos lakossági várakozóhelyek létesítését, a Fővárosi Önkormányzat útmutatása alapján az V. kerület kérelmét elutasították, miközben a VI. kerületét jóváhagyták.

Az V. kerület polgármestere a helyzet megoldása érdekében a főpolgármesterhez fordult, kérve, hogy hogy a vonatkozó jogszabályhely megjelölésével határozza meg azokat a feltételeket, “amelyekkel a belvárosiakat hajlandó támogatni a lakossági kizárólagos várakozóhelyek létesítésében” – áll a közleményben.

The post Fideszes önkormányzat tiltakozik a budapesti parkolási reform miatt first appeared on 24.hu.

Related posts

Győzelemért ritkán fizetnek akkora árat, mint most Orbán

MOCOHU

Gulyás Gergely: Már túl is vagyunk a második hullám tetőzésén

MOCOHU

A forgatáson megsérült Harrison Ford már felkötött karral sétálgat

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This