8.3 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
balkányi lászlóBelföldkoronavírusMAGYARORSZÁGtömegrendezvénytűzijáték

Balkányi: Egyetlen szakmai érv sem szól amellett, hogy a kormány tömegrendezvények megtartását bátorítsa

Egyetlen érv sem szól amellett, hogy a kormány tömegrendezvények megtartását bátorítsa, minden szakmai érv amellett szól, hogy ne tegye – értékelte a hétvégi tíz-, sőt százezres tömeget megmozgató eseményeket és a közeljövő nagyszabású hazai rendezvényeit a Népszavának Balkányi László. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) korábbi osztályvezetője a CNN beszámolója alapján kiemelte, a vírus gyors terjedését jelzi, hogy a foci EB döntőjén 67 ezren voltak a Wembley Stadionban és annyian fertőződtek meg koronavírussal, hogy szuperfertőző eseménnyé nyilvánították a meccset. Hangsúlyozta: nálunk remélhetően nem kell hasonló helyzetre készülni, mert sokan megkapták már a védőoltást, ráadásul akár milliós is lehet a szám, ahányan átestek a fertőzésen. Az ő számukra a vírussal való találkozás nagy valószínűséggel nem jelentene komolyabb megbetegedést egy átlagos influenzánál, de nem ismerjük a védettek számát – tette hozzá a járványügyi szakember.

A lap feleleveníti: az MTI az augusztus 20-i ünnepségek megrendezéséért felelős operatív törzs és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár beszámolói alapján sorra közölte az adatokat arról, hogy a péntek esti tűzijátékot 700 ezren látták és a rakparton rendezett koncerteken, a Budai Várban tartott programokon, vagy épp az Aranyvonatnál is több tízezren fordultak meg.

Balkányi László úgy látja,

a kormány komoly rizikót vállal, amikor nemzetközi példák alapján azzal kalkulál, hogy a negyedik hullámban a sok beteg ellenére kevesebben lesznek súlyos betegek vagy halnak meg, mint a járvány előző periódusaiban.

Nem ért egyet azzal a véleménnyel sem, hogy a maszkviselés felesleges, mert nem hatékony védekezési eszköz. A delta variáns fertőzőbb, mint a korábbi vírusmutációk, de bármi hasznos, ami csökkenti a vírus átjutási esélyét egyik emberről a másikra, így az is, ha mindkét fél maszkot visel – figyelmeztetett, megerősítve a Magyar Orvosi Kamara ajánlását.

Kapcsolódó
Beltéri maszkviselésre kéri a lakosságot a Magyar Orvosi Kamara

A kamara szerint elengedhetetlen a megelőzés, hiszen a nemzetközi tapasztalatok alapján még az oltottak sincsenek teljes biztonságban.

The post Balkányi: Egyetlen szakmai érv sem szól amellett, hogy a kormány tömegrendezvények megtartását bátorítsa first appeared on 24.hu.

Related posts

Új, csomagolásmentes és innovatív –egy technológia, amitől a víz tisztább lesz, mint valaha (x)

MOCOHU

Hogy kerültek budapesti könyvtárak Debrecen illetékességi körébe?

MOCOHU

Házkutatás és nyomozás a hevesi fideszes képviselő körzetében

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This